Apple Pay se extinde in Europa

Apple Pay ar urma sa fie lansat in Franta in cursul acestui an, compania Apple intentionand sa extinda disponibilitatea sistemului sau de plati mobile prin intermediul terminalelor iPhone, China urmand a-l lansa in cursul acestei saptamani.

Apple Pay a fost lansat in cursul anului trecut in Marea Britanie, insa in Franta sistemul de plati mobile ar trebui sa fie lansat in prima parte a anului 2016, asta desigur daca Apple va reusi sa incheie in timp util acordurile cu bancile ce urmeaza sa-i fie partenere.

Exista in momentul de fata speculatii conform carora Apple Pay ar urma sa fie anuntat in cadrul WWDC 2016 de catre compania Apple, insa nimeni nu stie cand ar urma el sa fie efectiv lansat de catre cei din Cupertino, dar dupa anunt probabil vor trece doar cateva saptamani.

Avand in vedere ca Apple Pay este un sistem foarte important pentru Apple, exista sansa ca Germania, Spania sau Italia sa fie urmatoarele tari in care Apple Pay ar urma sa ajunga dupa lansarea din Franta, dar deocamdata nu se cunosc detalii clare.

Pe de alta parte, lansarea Apple Pay in China pare sa fie destul de sigura, bancile locale confirmand faptul ca sistemul de plati mobile va putea fi utilizat incepand cu data de 18 februarie de catre chinezi, asa ca macar acolo el va deveni cu adevarat util.