Prima Pagina Apple Pay Apple Pay se extinde in Europa

Apple Pay se extinde in Europa

Apple Pay ar urma sa fie lansat in Franta in cursul acestui an, compania Apple intentionand sa extinda disponibilitatea sistemului sau de plati mobile prin intermediul terminalelor iPhone, China urmand a-l lansa in cursul acestei saptamani.

Apple Pay a fost lansat in cursul anului trecut in Marea Britanie, insa in Franta sistemul de plati mobile ar trebui sa fie lansat in prima parte a anului 2016, asta desigur daca Apple va reusi sa incheie in timp util acordurile cu bancile ce urmeaza sa-i fie partenere.

Exista in momentul de fata speculatii conform carora Apple Pay ar urma sa fie anuntat in cadrul WWDC 2016 de catre compania Apple, insa nimeni nu stie cand ar urma el sa fie efectiv lansat de catre cei din Cupertino, dar dupa anunt probabil vor trece doar cateva saptamani.

Avand in vedere ca Apple Pay este un sistem foarte important pentru Apple, exista sansa ca Germania, Spania sau Italia sa fie urmatoarele tari in care Apple Pay ar urma sa ajunga dupa lansarea din Franta, dar deocamdata nu se cunosc detalii clare.

Pe de alta parte, lansarea Apple Pay in China pare sa fie destul de sigura, bancile locale confirmand faptul ca sistemul de plati mobile va putea fi utilizat incepand cu data de 18 februarie de catre chinezi, asa ca macar acolo el va deveni cu adevarat util.

 • Marius Alexandru

  Zaone, ai idee de ce in aplicatia wallet in ios 9.2.1 nu pot sa imi setez apple pay?
  Am doar passbook. Am cautat si in settings si nu am gasit nimic. E ca si cum nu exista. Am iphone 6. Stiu ca pe 8.4.1 puteam sa setez apple pay. Ma poti ajuta, te rog?

 • Apple Pay in Romania ?

 • Marius Alexandru

  Nu l-as folosi in Romania, ci în Anglia. (deși momentan sunt în țară)

 • Trebuie sa setezi regiunea la iPhone pe Marea Britanie.

 • Marius Alexandru

  La ce anume? (appstore sau..?)

 • Marius Alexandru

  Am rezolvat, mersi!

 • Srb Srb

  Daca Apple pay ajunge in Germany si Franta, si daca mai prinde piata ca lumea, cu siguranta va reusii in Europa. O sa o ia in fata lui samsung si o sa aibe cota de piata mai consistenta. Important e sa ia cota in tarile astea mai bogate care dau trendul financiar.

 • EMP83

  Eu ma bucur ca ajunge în Franța pentru ca asa pot folosi și eu apple pay insa nu știu dacă chiar o sa fure pâinea de la gura samsung( cel puțin în Franța) ! Sunt foarte multi utilizatori de iphone în Franța ( in general francezi de origine) insa străini care s-au stabilit în Franța în general sunt utilizatori de de Samsung. În momentul în care samsung o sa intre pe piața cu samsung pay probabil ca piata va fi împărțită.

 • emylo

  @marius Alexandru ca sa poți folosi apple pay în Anglia trebuia ca banca ta la care ai cardul sa aibe și ea la rândul ei contract cu apple, deci nu te aștepta dacă tu ai card la ceva banca din România sa poți folosi apple pay în UK, trebuia sa ai cont deschis aici la una din băncile care accepta apple pay

 • Catalyn

  Nu este un lucru rau ca si Apple Pay si Samsung Pay sa reuseasca. Este un pas inainte.