Prima Pagina iPhone iPhone 5se – vanzari impresionante in primele 12 luni

iPhone 5se – vanzari impresionante in primele 12 luni

iPhone 5se ar urma sa genereze vanzari impresionante in primele 12 luni de disponibilitate pe piata, sau cel putin asta sugereaza un analist american care asteapta cu foarte mult interes momentul in care noul smartphone al Apple ar urma sa fie lansat pe piata.

Zilele trecute am aflat ca iPhone 5se va fi lansat pe 18 martie, la doar 4 zile dupa prezentarea oficiala, iar analistul american sustine ca Apple va vinde aproximativ 30 de milioane de unitati in primele 12 luni de posibilitate ale produsului, cifra reprezentand aproximativ doua treimi din vanzarile iPhone 5C si iPhone 5S.

Analistul american a estimat ca Apple a vandut aproximativ 46 de milioane de terminale iPhone 5C si iPhone 5S in 2015, insa ca vanzarile acestor produse ar urma sa scada la 21.6 milioane de unitati, iar in total vanzarile acestor terminale mid-end ar trebui sa creasca fata de cele inregistrate in aceeasi categorie in 2015.

Analistul american sustine ca pretul mediu de vanzare al iPhone 5se, iPhone 5C si iPhone 5S va fi de 500 de dolari in 2015, aceste trei produse urmand a reduce cu pana la 5 milioane de unitati vanzarile de terminale iPhone 6, insa aici ramane sa vedem ce se va intampla.

Sell 30 million iPhone 5se’s which would be about two-thirds of iPhone 5c and 5s sales in fiscal 2015. Cannibalize 5 million iPhone 6’s with an average selling price of $600. Generates an incremental $7.8 billion in revenue. At an operating margin of 25% vs. the 30.5% for the whole company in fiscal 2015 it would be $1.95 billion of operating profit.

Conform aceluiasi analist, incasarile Apple ar urma sa creasca cu pana la 7.8 miliarde de dolari in 2016 multumita lansarii iPhone 5S, suma fiind foarte mare chiar daca vorbim despre cei din Cupertino, insa totul are la baza vanzari de 30 de milioane de unitati ale terminlului.

Acestea fiind spuse, ramane de vazut daca iPhone 5se va avea succesul pe care analistii americani il preconizeaza pentru el.

 

 • amfetamin

  Doua greșeli văd eu in articol:
  1. “Analistul american sustine ca pretul mediu de vanzare al iPhone 5se, iPhone 5C si iPhone 5S va fi de 500 de dolari in 2015” . Prețul va fi(in viitor) de 500 dolari in 2015(trecut).
  2. “Conform aceluiasi analist, incasarile Apple ar urma sa creasca cu pana la 7.8 miliarde de dolari in 2016 multumita lansarii iPhone 5S”. Aici cred ca ai vrut sa scri 5se.

 • macheavel

  Daca fac ceva sa merite bani posibil!

 • Visan Teodor

  Cine e analistul ăsta?

 • arteh

  @Visan Teodor, Zaone 🙂

 • catalin

  Unu plătit de apple

 • Visan Teodor

  E o gluma buna.Acum,făcând o analiza,da,pot spune ca Zaone se aprinde cam tare uneori în legătură cu Apple,dar se temperează pana la urma.Aici însă e,probabil,vorba de cineva din interiorul Apple sau de cineva “subjugat ” companiei respective.E puțin aiurea ca oamenii sunt atât de ușor de manipulat.

 • Cristi

  Acum cine dispera, de au inceput sa scoata telefon odata cu Galaxy?