Apple a lansat un nou program de vanzare a iPhone in rate

Compania Apple a lansat in cursul acestei zile un nou program de vanzare a iPhone in rate, insa spre deosebire de programul anterior acesta este dedicat persoanelor care detin deja un terminal iPhone sau Android si doresc sa faca upgrade la o versiune mai noua a iPhone disponibila in Apple Store.

Programul este denumit Trade Up With Installments, iar prin el utilizatorii pot duce un smartphone iOS sau Android vechi la Apple unde in urma evaluarii va fi stabilita o rata lunara pe care ei vor trebui sa o plateasca pentru a cumpara un iPhone noi si mai bun.

Programul este, desigur, disponibil numai in SUA deocamdata si le permite utilizatorilor sa cumpere terminale iPhone in rate ce incep de la 15 dolari lunar, aceasta suma fiind aplicata doar in cazul in care un iPhone 5S 16 GB este ales pentru achizitie de catre client.

Programul a fost in principal creat pentru cei care au terminale iPhone sau Android vechi, iar cu la o perioada contractuala de 24 de luni ei pot beneficia de o rata lunara foarte mica pentru achizitionarea terminalului de la compania Apple fara un abonament de telefonie mobila.

Whatever phone you purchase will be unlocked, which means you’re not tied to a specific carrier (though you still have to sign up for wireless service for the iPhone). The maximum trade-in values are the same as for the regular trade-in program. That’s $100 for the iPhone 4 and 4S; $200 for the 5, 5C and 5S; $300 for the 6; and $350 for the 6 Plus.

Partea cea mai interesanta, este ca Apple nu ofera preturi mai mari in functie de spatiul de stocare al unui terminal, astfel ca un iPhone 6 de 16 GB este evaluat pentru primire la acelasi pret precum unul cu 128 GB spatiu de stocare, asta desi la vanzare Apple stabileste o diferenta de 200 de dolari.

Nimeni nu stie cand va fi lansat noul program si in alte tari de pe glob, insa el nu este avantajos decat in ideea in care utilizatorii plates lunar o suma mica in loc sa plateasca una mare dintr-un foc.