iPhone 5se si iPad Air 3 vor avea procesoare puternice

iPhone 5se si iPad Air 3 vor fi lansate pe 18 martie de catre compania Apple, iar in cadrul conferintei de prezentare vom afla si ce hardware au pregatit cei din Cupertino pentru noile dispozitive, informatiile fiind dezvaluite cel mai probabil de management-ul Apple.

O publicatie americana, care i-a luat un interviu vicepresedintelui senior al Apple care decide ce procesoare sunt implementate in iDevice-uri, sustine ca surse din cadrul companiei i-au confirmat ca iPhone 5se va avea chip A9, iar iPad Air 3 va avea chip A9X.

Chip-uri A9 si A9X limitate

iPhone 6S a fost lansat de catre compania Apple impreuna cu un chip A9, in timp ce iPad Pro este singura tableta in care regasim un chip A9X, cei din Cupertino intentionand sa implementeze acealeasi componente inclusiv in iPhone 5se si iPad Air 3 anul acesta.

Nu se stie ce frecventa va avea procesorul din chip-ul A9 al iPhone 5se, insa istoria ne-a invatat ca Apple reduce de obicei frecventele procesoarelor in terminalele ieftine, asa ca nu ca terminalul cu ecran 4 inch va avea cel mai probabil un procesor cu frecventa tactata la 1.7 sau 1.8 GHz.

In March, Apple intends to announce an updated iPad and smaller-screen iPhone featuring the latest A9x and A9 chips, according to a person familiar with the plans, who wasn’t authorized to comment publicly.

In ceea ce priveste iPad Air 3, nu cred ca procesorul din chip-ul A9X va avea frecventa de 2.2 GHz, precum in iPad Pro, ci probabil 2 GHz si nici nu cred ca noua tableta va avea 4 GB RAM, ci probabil tot 2 GB RAM precum terminalele iPhone 6S sau tableta iPad Air 2.

Acestea fiind spuse, desi iPhone 5se si iPad Air 3 vor beneficia de cele mai noi tehnologii regasite in chip-urile A9 si A9X, frecventele de lucru ale procesoarelor vor fi cel mai probabil mai mici decat cele folosite in cazul iPhone 6S sau iPad Pro.

6 COMENTARII

  1. Doar din cauza lipsei unui spor de performanță de câteva procente, pe care oricum nu l-ai fi sesizat, toate astea în favoarea duratei de viață mai mari a acumulatorului? Pe mine nu pot decât să mă bucure astfel de vești 🙂

  2. nici eu nu fac update-ul de la air2.Dpmdv nu merita,2 ruleaza impecabil, la fel si 1 cu cre se da nevasta mea.
    Mai stam o tura.?