Prima Pagina Apple Jumatate dintre americani cared ca Apple ar trebui sa ajute FBI

Jumatate dintre americani cared ca Apple ar trebui sa ajute FBI

Desi compania Apple are sustinerea multor altor companii din sectorul IT din SUA, majoritatea americanilor sunt de parere ca FBI-ul ar trebui sa primeasca ajutorul celor din Cupertino pentru a debloca terminalul iPhone folosit de catre teroristii atacului din San Bernandino.

Pew Research este compania care a realizat in SUA studiul care a dezvaluit aceste informatii, 51% dintre cei care au participat la studiu luand apararea FBI-ului, in timp ce doar 38% au afirmat ca sunt de acord cu pozitia pe care compania Apple o are in momentul de fata.

Doar americani care folosesc smartphone-uri au participat la acest studiu, iar partea interesanta este ca majoritatea celor care detin un iPhone sunt tot de partea FBI-ului, insa acolo procentele sunt 47% vs 43%, dar agentia federala americana iese castigatoare in final.

Compania Apple spune ca lupta pentru a-si proteja clientii din SUA si din alte zone de pe planeta, insa se pare ca acestia nu sunt chiar atat de entuziasmati de ceea ce se face in Cupertino, mai ales ca la mijloc este un atac tetorist in care au fost implicate 36 de persoane.

As the standoff between the Department of Justice and Apple Inc. continues over an iPhone used by one of the suspects in the San Bernardino terrorist attacks, 51% say Apple should unlock the iPhone to assist the ongoing FBI investigation. Fewer Americans (38%) say Apple should not unlock the phone to ensure the security of its other users’ information; 11% do not offer an opinion on the question.

Daca batalia dintre Apple si FBI va continua, exista posibilitatea ca FBI-ul sa aiba parte de si mai multa sustinere din partea oamenilor de rand, iar in final parerea lor conteaza cel mai mult pentru ca toti depind de cei care voteaza si cei care le folosesc serviciile.

 • kla

  Evident că ar trebui, fiind vorba de acte de terorism!

 • Matei Apple

  Apple ar trebui sa deblocheze telefoanele acestea . Dar in sediul lor nu sa creeze o portita pt FBI ca poate scapa pe maini rele

 • V.P

  o mica corectie in titlu @zaone .

 • student regie

  Cand vad prostia voastra ma uimeste, daca au o pista ceva politia stie singura sa asculte telefoane, sa contacteze operatorul de telefonie mobila si sa colecteze informatii… Nu mai fiti idioti!!

 • Dabija

  @kla
  Si la Odorhei ala cu petarde era terorist :))) deci trebuie sa vedem ce avea in telefon 🙂
  @student regie – bine punctat 🙂
  Si apropo de teroristi 🙂 – nu exista 🙂 … Sunt tot ei finantati de aceiasi ei, etc. plina lumea de naivi 🙂 Daca Binladen era capul lor de ce l-au omorat ? Pt ca daca vorbea spunea multe 🙂 si nu trebuia sa se afle :)… Cum sa-l omori asa fara sa vrei sa-l interoghezi ? 🙂

 • Srb Srb

  Americanii stiu ca sunt prosti, nu ma mira ca jumatate cred asta

 • iphone 6

  Apple are dreptate daca se ajunge ce vor cei de la fbi apple se duce in rapa…

 • Bogdan U.

  Marketing foarte bine pus la punct de Apple 🙂 si statul American. Indeamna pe toata lumea sa foloseasca iphone pentru ca, chipurile sunt cele mai securizate. Daca ar fi asa de securizate nu ar mai aparea jailbreak-urile. Sa fiti siguri ca FBI are acces la orice telefon. Au romanii si nu au ei. De ce Apple are firme de loby pe langa guvernul SUA?

 • gAZAh

  @Student regie, ai mare dreptate

 • gAZAh

  @rundown, tu esti atat de redus mental incat crezi ca un terorist si-ar scrie in notes pe cine omoara maine sau ce atentat prepara? Mi-e mila de astia ca tine..

 • gAZAh

  *mintal

 • rundown

  Redus mintal esti tu prietene. Daca are foarte multe Notes salvate, se poate contura un profil al persoanei si al itinerariului/istoricului de activitati. Nu este imperios necesar sa se mentioneze in Notes ceva de atentate. Mi-e mila de astia care au orizonturi inguste. Fiecare detaliu descoperit conteaza cum am zis in conturarea profilului psihologic al persoanei respective.

 • Bogdan U.

  Mai baieti, tipic romanesc, sa aruncam cu noroi unul in altul… Fiecare are parerea lui si si-o sustine. De ce va jigniti?

 • leo

  Același lucru pot cere autoritățile din Siria: sa i se deblocheze telefonul “teroristului” care vrea sa fie respectate drepturile omului; la fel si autoritățile din Arabia, înainte de a tăia gâtul vreunei femei pentru ca și-a înșelat soțul, pot cere accesul in telefonu ca sa vadă cu cine l-a înșelat si sa mai taie un gât.
  Apple are dreptate si ma bucur ca, in ciuda imbecilității americanilor, se lupta pentru drepturile lor.

 • Pingback: Zeci de proteste impotriva FBI sunt organizate astazi | iDevice.ro()