Jumatate dintre americani cared ca Apple ar trebui sa ajute FBI

15

Desi compania Apple are sustinerea multor altor companii din sectorul IT din SUA, majoritatea americanilor sunt de parere ca FBI-ul ar trebui sa primeasca ajutorul celor din Cupertino pentru a debloca terminalul iPhone folosit de catre teroristii atacului din San Bernandino.

Pew Research este compania care a realizat in SUA studiul care a dezvaluit aceste informatii, 51% dintre cei care au participat la studiu luand apararea FBI-ului, in timp ce doar 38% au afirmat ca sunt de acord cu pozitia pe care compania Apple o are in momentul de fata.

Doar americani care folosesc smartphone-uri au participat la acest studiu, iar partea interesanta este ca majoritatea celor care detin un iPhone sunt tot de partea FBI-ului, insa acolo procentele sunt 47% vs 43%, dar agentia federala americana iese castigatoare in final.

Compania Apple spune ca lupta pentru a-si proteja clientii din SUA si din alte zone de pe planeta, insa se pare ca acestia nu sunt chiar atat de entuziasmati de ceea ce se face in Cupertino, mai ales ca la mijloc este un atac tetorist in care au fost implicate 36 de persoane.

As the standoff between the Department of Justice and Apple Inc. continues over an iPhone used by one of the suspects in the San Bernardino terrorist attacks, 51% say Apple should unlock the iPhone to assist the ongoing FBI investigation. Fewer Americans (38%) say Apple should not unlock the phone to ensure the security of its other users’ information; 11% do not offer an opinion on the question.

Daca batalia dintre Apple si FBI va continua, exista posibilitatea ca FBI-ul sa aiba parte de si mai multa sustinere din partea oamenilor de rand, iar in final parerea lor conteaza cel mai mult pentru ca toti depind de cei care voteaza si cei care le folosesc serviciile.