Victimele atacului din San Bernadino sustin FBI

Unele dintre victimele atacului terorist din San Bernadino, SUA, sustin FBI-ul in lupta cu compania Apple pentru deblocarea unui iPhone 5C folosit de catre unul dintre cei doi teroristi inaintea atacului sangeros care a dus la uciderea a nu mai putin de 14 persoane si ranirea a multor altora.

Un avocat care reprezinta o parte dintre victimele atacului va depune o motiune pentru a sustine actiunile celor de la FBI, el afirmand ca persoanele pe care le reprezinta au interese ce depasesc simpla deblocare a unui iPhone sau crearea unei portite de acces in iOS.

Aceste victime au supravietuit unui atac terorist si doresc sa afle de ce au fost ele in mijlocul acestui eveniment sau cum a fost posibil ca el sa nu fie impiedicat de catre autoritati, avocatul sustinand ca va depune motiunea respectiva pana la sfarsitul lunii martie.

22 de persoane au fost ranite in atacul din San Bernadino, insa avocatul nu a dorit sa spuna pe cate dintre ele le reprezinta in momentul de fata, acest lucru contand mai putin, mult mai importanta fiind situatia in care este pusa Apple in momentul de fata.

Some victims of the San Bernardino attack will file a legal brief in support of the U.S. government’s attempt to force Apple Inc to unlock the encrypted iPhone belonging to one of the shooters, a lawyer representing the victims said on Sunday. Stephen Larson, a former federal judge who is now in private practice, told Reuters that the victims he represents have an interest in the information which goes beyond the Justice Department’s criminal investigation.

Practic Apple va trebui acum sa le spuna acestor victime ca nu va debloca acel iPhone 5C pentru a proteja lumea intreaga si motivele in baza carora ea lupta ar putea fi diluate in fata unor persoane care au fost ranite in acest atac terorist, insa ramane de vazut ce se va intampla in final.