Smartphone-urile Samsung se strica cel mai repede dintre toate

Smartphone-urile Samsung se strica cel mai repede dintre toate smartphone-urile active pe glob in momentul de fata, sau cel putin asta ne spune un studiu publicat in cursul zilei de astazi de catre compania Blancco Technology Group dupa o analiza facuta pe milioane de smartphone-uri.

85% dintre toate smartphone-urile care se strica intr-un an ruleaza sistemul de operare Android, in timp ce doar 15% dintre ele ruleaza sistemul de operare iOS, studiul fiind facut doar pe terminalele care ruleaza aceste doua sisteme de operare, altele fiind excluse.

Dupa cum puteti vedea in lista de mai jos, 27% dintre toate terminalele Android care se strica intr-un an apartin companiei Samsung, 21% celor de la Lenovo, 18% celor de la Motorola, 11% celor de la Xiaomi si 8% celor de la Asus, alti producatori avand cote mai mici.

Desigur ca Samsung vinde si cele mai multe smartphone-uri dintre toti producatorii de terminale Android si e normal sa aiba o rata de stricare mai mare, insa aceasta este crucea pe care trebuie sa o poarte un producator care vinde sute de milioane de smartphone-uri anual si mai face si profit pe deasupra.

smartphone care se strica

In ceea ce priveste principalele stricaciuni raportate, camerele reprezinta 10% din total, ecranele 9% din total, problemele cu incarcarea 8% din total, microfoanele 6% din total, iar la final raman performantele proaste ale dispozitivelor ce insumeaza 6% din total.

Cifrele de mai sus reprezinta media globala, insa in SUA principala problema a utilizatorilor a fost reprezentata de performantele proaste ale smartphone-urilor, in timp ce in Europa principala probema este semnalul GSM prost, asiaticii avand aceleasi probleme precum americanii.

In cazul Apple, procentul de 15% reprezinta toate modelele de iPhone vandute in lumea intreaga si distanta fata de Samsung nu este colosala, ambii producatori comercializand un numar foarte mare de smartphone-uri anual in diverse zone de pe glob.