Apple a brevetat design-ul a doua Apple Store-uri

Compania Apple se mandreste in lumea intreaga cu design-ul Apple Store-urile sale, mandria fiind atat de mare incat cei din Cupertino au mers atat de departe incat protejeaza cu brevete de inventie design-ul folosit pentru constructia magazinului din Turcia si a celui din orasul Zhongjie Joy, China.

Apple Store-ul din Turcia este cunoscut sub numele de lanterna de sticla, iar asta deoarece deasupra magazinului este amplasat un dreptunghi din sticla, el facilitand intrarea in magazinul care este amenajat in subteran, asa cum se intampla in multe alte tari de ep glob.

In cazul Apple Store-ului din din orasul Zhongjie Joy, China, vorbim despre un magazin amenajat pe 2 etaje, etajul superior parand suspendat multumita design-ului ingenios care are tavanele formate din imense panouri de sticla care protejeaza utilizatorii de vremea din exterior.

Magazinul din Turcia a fost premiat pentru design-ul exceptional gandit de catre Jony Ive si echipa sa, iar protejarea acestei realizari este ceva normal pentru Apple, chiar daca restul lumii considera ca in Cupertino se exagereaza cu brevetele de inventie pentru chiar orice.

Apple Store Turcia - iDevice.ro

Apple Store China - iDevice.ro