Prima Pagina Apple NYPD vrea acces la toate iPhone-urile

NYPD vrea acces la toate iPhone-urile

NYPD, sau New York Police Department, este unul dintre cele mai cunoscute departamente de politie din lume, iar adjunctul comisarului sef care conduce politia din New York, John Miller,  a afirmat ca doreste ca Apple sa ofere acces la toate iPhone-urile aflate in posesia autoritatilor.

Daca FBI a incercat sa prezinte totul ca o problema care implica un singur terminal, cei de la NYPD spun lucrurile exact asa cum sunt ele si cer acces la toate iPhone-urile aflate sub investigare pentru a putea accesa datele persoanelor aflate sub urmarire penala.

Miller sustine ca teroristii al caror iPhone este in posesia FBI au decedat si implicit nu mai au drepturi, insa problema este una mult mai complexa, iar spre deosebire de agentia federala, politia din New York priveste lucrurile mult mai simplu.

John Miller are totusi dreptate cand spuen ca datele din aceste terminale pot ajuta autoritatile sa salveze vieti, lucru pe care compania Apple inca nu l-a discutat si probabil nici nu il va discuta deoarece risca sa prezinte intr-o lumina negativa toata lupta sa.

This phone, a government-owned phone that belonged to two dead people who have no privacy rights, who are at the middle of a terrorist investigation where the information in that phone could save lives — I don’t know why we’re still talking about this.

Marea problema in disputa cu FBI este faptul ca la un moment dat trebuie trasa o linie si impiedicarea unor atacuri teroriste trebuie sa fie mai importanta decat probabila compromitere a securitatii unui sistem de operare, insa Apple va lupta pentru ca aceasta problema sa nu aiba rezolvare acum.

 • dreamcs

  Urmeaza sa mai ceara si Iohannis acces la datele din iPhone .

 • Iulius

  Daca Iphonurile se vor decripta teroristii vor folosi alte metode.

 • alexandru20

  :)))buna asta @dreamcs

 • DanM

  Era de așteptat ca-i vor sari toți in cap

 • remus

  Sa înțeleg ca androidul pune pe tava tot? Si când nu erau telefoane inteligente ce dreaq făceau ? Se uitau in globul de cristal ?

 • terrymada

  Interceptau convorbirile remus pt ca altceva nu exista. Nu exista whatsapp, skype, etc:)

 • terrymada

  Pe seap exista cerere de achizitie a SRI de cam 1 an pt hardware ai software capabil sa extraga date din produsele apple:)) nu stiu daca au si achizitionat ceva;))

 • andrei

  Remus,aici se postează articole legate de produsele Apple… De ce ar vorbi despre android? Mai ales ca cu ei nu au treaba?

 • lucian .130

  Andrei, aici se postează și despre android (samsung) asa ca nu te arunca la gatul omului degeaba. Offf unii oameni parca au creier degeaba. Nu o lua personal Andrei, e doar o remarca nevinovata…

 • remus

  Era o simpla întrebare Andrei ,retorica daca vrei…eu nu sunt fan android,am avut si android si crede-ma ca nu o sa-mi cumpăr vreodată alt samsung (android ) si ca mine sunt mulți . Frate,când iti place Audi nu vrei sa auzi de Ford ,cu tot respectul pentru ei. E o chestiune de gusturi pana la urma si după cum bine știi gusturile nu se disputa (discuta). Ideea e ca pentru android nu se face valva pentru ca ei pun la dispoziție tot

 • George

  Si ce crezi ca Apple nu face la fel nu ofera tot , chestia cu android pune pe tava toate informatiile agentiilor guvernamentale si doar ios ne protejaza asta e cea mai mare tampenie posibila , nu exista pe aceasta lume sistem de operare care sa nu poata fi accesat sau spionat in vreun fel , nici macar ios
  Ironia este ca in timp ce autoritatile din SUA se lupta cu Apple sa obtina acces la ios ( posibil sa fie o fatada) chinezii nu au deloc probleme de acest fel …. China a emis o lege ca obliga fiecare producator de smartphone uri cu orice fel de sistem de operare prezent pe piata din China , sa ofere acces total al sistemului de operare, si fiinca China este ce mai mare piata dupa SUA din care iese malai mult la Apple , Apple a oferit control la ios
  Deci cum ar veni chinezii au pus mana pe ”surubelnita” cu care pot accesa ios in timp ce americanii nu

 • Viorel Predatorul

  Good point!

 • Olimpiu

  Un fel de caz Enigma pe timp de “pace”.