NYPD vrea acces la toate iPhone-urile

NYPD, sau New York Police Department, este unul dintre cele mai cunoscute departamente de politie din lume, iar adjunctul comisarului sef care conduce politia din New York, John Miller,  a afirmat ca doreste ca Apple sa ofere acces la toate iPhone-urile aflate in posesia autoritatilor.

Daca FBI a incercat sa prezinte totul ca o problema care implica un singur terminal, cei de la NYPD spun lucrurile exact asa cum sunt ele si cer acces la toate iPhone-urile aflate sub investigare pentru a putea accesa datele persoanelor aflate sub urmarire penala.

Miller sustine ca teroristii al caror iPhone este in posesia FBI au decedat si implicit nu mai au drepturi, insa problema este una mult mai complexa, iar spre deosebire de agentia federala, politia din New York priveste lucrurile mult mai simplu.

John Miller are totusi dreptate cand spuen ca datele din aceste terminale pot ajuta autoritatile sa salveze vieti, lucru pe care compania Apple inca nu l-a discutat si probabil nici nu il va discuta deoarece risca sa prezinte intr-o lumina negativa toata lupta sa.

This phone, a government-owned phone that belonged to two dead people who have no privacy rights, who are at the middle of a terrorist investigation where the information in that phone could save lives — I don’t know why we’re still talking about this.

Marea problema in disputa cu FBI este faptul ca la un moment dat trebuie trasa o linie si impiedicarea unor atacuri teroriste trebuie sa fie mai importanta decat probabila compromitere a securitatii unui sistem de operare, insa Apple va lupta pentru ca aceasta problema sa nu aiba rezolvare acum.