Rata de adoptie a iOS 9 stagneaza

Rata de adoptie a iOS 9 a ramas in acelasi punct de aproape o luna, compania Apple confirmand in cursul zilei de ieri ca sistemul sau de operare este instalat pe 77% dintre iDevice-urile active in lumea intreaga, aceeasi cifra fiind anuntata si acum aproape o luna.

Desi cei din Cupertino lanseaza actualizari dese pentru iOS si au lansat inclusiv un program beta de testare a celor mai recente versiuni ale sistemului de operare, lumea nu este pur si simplu interesata sa incerce iOS 9 din varii motive.

17% dintre iDevice-urile active in lumea intreaga ruleaza iOS 8, in timp ce 6% ruleaza alte versiuni ale sistemului de operare si exista sanse destul de mici ca persoane care inca mai folosesc iOS 8 sa faca update la iOS 9 in perioada imediat urmatoare.

iOS 8 atinsese o rata de adoptie de 77% la jumatatea lunii martie a anului trecut, deci iOS 9 nu este cu foarte mult in fata sa si stagnarea dezvaluie faptul ca Apple nu prea mai reuseste sa convinga lumea sa instaleze cele mai recente versiuni ale iOS.

Avand in vedere situatia actuala, este posibil ca de acum incolo doar noile iDevice-uri vandute de catre compania Apple sa mai creasca rata de adoptie a iOS 9, insa e putin probabil ca vreo crestere semnificativa sa fie inregistrata in urmatoarele saptamani.