Apple a lansat o actualizare care dezactiveaza portul de retea ale unor Mac-uri

In cursul acestei zile compania Apple a lansat o actualizare de securitate pentru OS X, iar prin intermedul sau a reusit sa blocheze portul Ethernet al unor modele ale iMac si MacBook, astfel ca utilizatorii nu mai puteau conecta un cablu de retea la calculatoare pentru a se conecta la internet.

Actualizarea de securitate a fost inlocuita de catre compania Apple in cursul acestei zile, insa din pacate se pare ca utilizatorii afectati nu au beneficiat si de o rezolvare a problemei, astfel ca porturile lor Ethernet au ramas in continuare nefunctionale.

Singurele metode de a rezolva problema pe cont propriu implica inlocuirea /System/Library/Extensions/AppleKextExcludeList.kext cu o versiune dintr-un backup facut inainte de instalarea actualizatii lansate de catre Apple sau instalarea OS X 10.11.4 beta de la Apple.

Din pacate cei de la Apple au reusit sa lanseze o noua actualizare cu probleme pentru utilizatorii de Mac-uri din lumea intreaga, iar asta in ciuda faptului ca in Cupertino lumea inca se lauda cu faptul ca totul doar functioneaza.

This software update was pushed via the silent “security updates” to my iMac today:

031-51913 | Incompatible Kernel Extension Configuration Data 3.28.1. After rebooting my ethernet didn’t work. Turns out that it added an exclusion for the stock AppleBCM5701Ethernet driver! This breaks ethernet and you have to use WiFi to get online.