Google Maps va permite setarea de puncte de oprire in rute

In cursul acestei dupa-amiezi compania Google a anuntat lansarea unei noi functii extrem de interesante pentru terminalele iPhone si Android care au instalata aplicatia Google Maps, ea permitandu-le utilizatorilor sa marcheze pe rutele create de aplicatie diverse locatii in care doresc sa opreasca in cursul unei calatorii.

Mai exact, dupa ce utilizatorul stabileste punctele de pornire si de plecare pentru o calatorie, aplicatia Google Maps ii va permite sa aleaga anumite locatii din ruta creata pentru a opri acolo fara a pierde ruta creata initial prin aplicatie, imaginea de mai jos aratand cum functioneaza totul.

Accesarea acestei noi functii create pentru Google Maps se face apasand iconita unui simbol de cautare dupa ce ruta a fost creata de catre utilizator, diverse informatii despre fiecare punct de oprire creat de catre utilizator putand fi vizualizate direct in interfata aplicatiei.

Noua functie este oferita in Android incepand de astazi, platforma iOS urmand a o avea disponibila in perioada imediat urmatoare, insa cei de la Google nu au oferit o data la care vor actualiza aplicatia pentru iDevice-uri in ideea de a oferia ceasta functionalitate si pentru noi.

Life is full of the unexpected—things that send us scrambling for a gas station in the middle of nowhere, looking up a florist on our way home from work or searching for a restaurant as we tour the back roads of our latest vacation destination. Finding and navigating to these last-minute pit stops used to force you out of navigation mode in Google Maps—and away from the traffic updates, turn-by-turn directions and map you rely on to stay on track.

puncte oprire rute - iDevice.ro