Cum a fost convins Steve Jobs sa aprobe lansarea iTunes pe PC

Steve Jobs era un om incapatanat, atat de incapatanat incat pentru ca unele produse sa ajunga la utilizatori a fost nevoie de trecerea unei perioade foarte lungi de timp si implicarea unui numar foarte mare de persoane importante pentru compania Apple sau chiar fostul CEO al celor din Cupertino.

Lansarea iPod a fost o revolutie in domeniul mp3 playerelor, insa timp de 2 ani si jumatate de zile produsul putea fi sincronizat doar cu un Mac si iTunes pentru a transfera muzica in el sau din el, aceasta limitare afectand serios vanzarile produsului in lumea intreaga.

Steve Jobs nu dorea ca o versiune a iTunes pentru Windows sa fie lansata si dorea ca iPod-ul sa convinga lumea sa cumpere Mac-uri, insa desigur ca acest lucru nu s-a intamplat, asa ca el a fost nevoit sa isi asculte angajatii pentru a aduce programul iTunes pe PC-uri.

Phil Schiller, vicepresedintele actual al diviziei de marketing din cadrul Apple, a fost cel car edupa 2 ani si jumatate de incercari l-a convins pe Steve Jobs sa aprobe lansarea iTunes pentru Windows, insa totul a avut la baza o decisie prin care Jobs a incercat as evite luarea deciziei de unul singur.

Every Mac owner bought [an iPod]. But there weren’t many Mac owners! Then, flatline. This is where the arm-wrestling happened with Steve. I had a team making it compatible with the PC and Steve’s like, “OVER MY DEAD BODY! Never! We need to sell Macs! This is going to be why people buy Macs!” I said, “Steve, the iPod is $399. But really it’s not. Because you have to buy a Mac!” We had to give people a taste.

Mai exact, Steve Jobs a spus ca Windows va ajunge pe PC doar daca Walt Mossberg, un jurnalisti foarte apopiat de fostul CEO Apple, va testa programul si va spune ca el este suficient de bun pentru a ajunge la utilizatori, lucru care in final s-a si intamplat.

Aceasta poveste s-a repetat in 2007 dupa lansarea primului model al iPhone si incapatanarea lui Jobs de a aproba lansarea unui App Store pentru aplicatii, iar asa vedeti cat de dificil a fost Steve Jobs de convins sa aprobe lansarea unor produse care imbunatatesc tot ceea ce ofera compania Apple.

8 COMENTARII

  1. Da frate dacă sărăntoci nu aveau bani de mac era el avar :))))) vai de p–a vostra cu gândirea asta . Dai romani sunt unde sunt fata de alte tari:)))) evident Si spate de alte tari ????

  2. foarte adevarat si la fel si cu libera exprimare
    eu nu as permite unui criminal/violator sa aibe dreptul la comentariu sau la o parerea macar