Prima Pagina Apple Tim Cook ar putea fi inchis pentru sfidarea FBI-ului

Tim Cook ar putea fi inchis pentru sfidarea FBI-ului

Tim Cook ar putea fi trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa privativa de libertate pentru refuzul de a coopera cu FBI, insa aceasta situatie are sanse extrem de mici de a se transforma in realitate din foarte multe puncte de vedere.

Unii avocati sunt de parere ca Tim Cook ar putea fi inchis daca Apple face apel impotriva hotararii judecatoresti care o obliga sa deblocheze un iPhone al FBI si acest apel ar fi respins in final de catre Curtea Suprema de Justitie din SUA, iar compania ar refuza in continuare sa ajute FBi.

Alti avocati sunt de parere ca Apple va fi trasa la raspundere si nu Tim Cook, insa in ambele situatii avocatii considera ca exista sanse foarte mici ca Apple sau Tim Cook sa fie tinta repercusiunilor guvernului american, iar probabil mai toata lumea este de aceeasi parere.

Daca Apple va fi totusi amendata de catre guvernul american pentru refuzul de a coopera, atunci amenzile s-ar putea ridica la zeci sau sute de mii de dolari pe zi, insa in aceasta situatie lucrurile vor deveni mult mai complicate pentru cei din Cupertino.

Under these circumstances, there is a universe of possibilities where Tim Cook could actually go to jail for refusing to comply with a lawful order of the court. This is because Apple has already publicly declared that it will not comply with a court order to unlock the iPhone and as such, necessarily forces the courts to favor punishment over coercion …

Intre timp, pe toata perioada judecarii apelurilor facute de catre compania Apple guvernul american nu va aplica amenzi si nu va incerca sa ii mai forteze pe cei din Cupertino sa ii deblocheze iPhone-urile aflate in posesia diverselor agentii guvernamentale implicate in acest scandal.

 • egrimisu

  Orice judecator va evita acest lucru, pur si simplu deciziile lui ating prea multi oamnei

 • Srb Srb

  e o roata mare care se invarte…iar FBi nu este Dumnezeu oficial si neoficial

 • somebody

  @zaone *repercusiuni

 • Merci.

 • iulian

  Srb, nici Apple nu e Dumnezeu…ar trebui sa se ajunga la un compromis, in fond e fiecare cu dreptatea in dreptul lui

 • Srb Srb

  nimeni nu este Dumnezeu, dar FBI sa apeleze si sa aibe nevoie de o companie IT pt combaterea terorismului, pai atunci sa lase Apple sa faca treaba FBI ,si asa e criza economica

 • Mircea Radulescu

  Ce-o sa-i mai placa Cucului la puscarie….

 • iulian

  Parerea mea ca impotriva teroristilor toti ar trebui sa “lupte”, si daca poti sa ajuti, de ce sa nu o faci? Exercitiu de imaginatie: sa presupunem ca ii este rapit copilul marelui boss apple si locatia lui poate fi aflata spargand iphone-ul respectiv. Intrebare: cate secunde ii trebuie lui TC sa ia decizia de a sparge dispozitivul?

 • Viorel Predatorul

  Cred că asta și urmărește…

 • Viorel Predatorul

  Cred că orice entitate trebuie să coopereze cu organismul care combate criminalitatea, terorismul, etc. Legislația pedepsește tăinuirea martorului care, în cazul refuzului de a depune mărturie în favoarea legiuitorului, este acuzat de complicitate cu inculpatul.
  În cazul de față, Apple trebuie să ofere posibilitatea FBIului să aibă dovezile criptate de pe iPhone. Vorbim de FBI, nu de tabloidele Dailymail sau The Guardian.
  Așa cum China a cerut ca Guvernul să aibă acces la datele din orice dispozitiv mobil, înseamnă că acolo, Apple a reușit ceea ce nu poate cu FBI.

  Gândiți-vă, este vorba de persoane care au comis un atentat!

 • Catalin Bradac

  @Mirce@mircea_radulescu:disqus arata ca esti modest si mergi inaintea lui 🙂

 • Swat

  Cred ca Apple ar fi ajutat FBI fara nicio ezitare daca era vorba de inregistrari video din propriile magazine sau orice alta informatie care nu ar periclita intimitatea cuiva.
  In acest caz, deblocarea telefonului ar stabili un precedent periculos si nu ar garanta nimanui ca in orice alta infractiune, nu neaparat terorism, autoritatile ar cere accesul in telefoanele suspectilor/vinovatilor.