Prima Pagina Waze Aplicatia Waze a stat la baza unui incident militar in Cisiordania

Aplicatia Waze a stat la baza unui incident militar in Cisiordania

Aplicatia Waze este folosita de peste 100 de milioane de persoane de pe intreaga planeta pentru a fi directionate catre diverse locatii, insa 2 soldati israelieni au reusit sa genereze un incident militar in Cisiordania din cauza utilizarii incorecte a aplicatiei detinute acum de catre Google.

Cei doi soldati foloseau aplicatia Waze pentru a ajunge intr-o anumita zona din Cisiordania, insa nu aveau activata in aplicatie o optiune de securitate care nu ii ghideaza prin zone de conflict, asa ca au ajuns intr-un centru de refugiati aflat dupa un zid separator dintre Israel si Cisiordania.

Prezenta lor acolo a generat un schimb de focuri cu fortele de securitate din zona, armata israeliana fiind chemata pentru a-i salva, astfel ca zeci de soldati si cateva elicoptere au fost implicate in misiunea de salvare, schimbul de focuri din zona durand nu mai putin de o ora.

In aceasta ora nu mai putin de 10 soldati israelieni au fost raniti pentru a-i salva pe cei doi rataciti in calatoria lor prin Cisiordania si totul pentru ca nu au activat functia de securitate a Waze, dar si pentru ca, conform celor de la Waze, s-ar fi abatut de la ruta creata de aplicatie.

THE ISRAELI MILITARY LAUNCHED A RESCUE OPERATION ON THE WEST BANK AFTER TWO SOLDIERS ACCIDENTALLY ENTERED A PALESTINIAN REFUGEE CAMP WHILE USING GOOGLE-OWNED NAVIGATION APP WAZE, ISRAELI OFFICIALS SAID ON TUESDAY. CLASHES BROKE OUT IN THE QALANDIA REFUGEE CAMP LATE ON MONDAY, AS THE ISRAELI MILITARY ATTEMPTED TO FIND THE TWO SOLDIERS,…

Masina celor doi soldati a fost incendiata cel mai probabil de un coktail Molotov, astfel ca ei au ajuns inapoi in Israel cu armata israeliana si au avut de dat foarte multe explicatii in fata superiorilor pentru incidentul armat pe care l-au generat in Cisiordania.

 • Mircea Radulescu

  Băsescu e de vina.

 • amfetamin

  Si alții se vaită ca au ajuns pe câmp sau pe un drum de țara,hai sa zicem ca au căzut si in prăpastie:-)) Sunt pistol cu apa pe lângă soldații ăștia.

 • amfetamin

  Clar! Unde ai văzut stirea,la Latrina 3? :-))

 • rpm

  ghena 3

 • Mircea Radulescu

  Era o gluma 🙂

 • Michael

  Ce glume obosite pe aici… Tineti-le pt voi, aici nu cred ca se discuta politica. Zaone ai putea sa stergi astfel de comentarii de 2 lei

 • KlaudiNhO

  nu are omu voie sa faca o gluma … 🙂