Prima Pagina Android Android: de ce are AnTuTu nevoie de acces la efectuarea de apeluri...

Android: de ce are AnTuTu nevoie de acces la efectuarea de apeluri telefonice ?

Zilele acestea am ocazia de a testa un smartphone Android si ca parte a testelor m-am gandit sa-i fac si cateva benchmark-uri pentru a vedea cat de puternice sunt cele 8 nuclee ale procesorului sau, insa am constatat cu surprindere ca Android-ul vrea cam multe de la mine.

Am mai testat terminale Android in trecut, insa pentru benchmarking am folosit doar Geekbench pentru ca este cel mai popular in cazul iDevice/Mac-urilor, dar azi m-am gandit sa incerc si AnTuTu si am constatat cu neplacere ca aplicatia pentru Android vrea acces la efectuarea de apeluri telefonice si la inregistrarea de poze sau clipuri video.

Temator din fire si neobisnuit cu cereri de acest gen, am refuzat sa ofer permisiunile sau sa instalez un patch dubios care ma directiona spre website-ul chinezilor care au dezvoltat aplicatia si desigur ca nu pot initia sesiunea de benchmarking.

De ce are nevoie AnTuTu de acces la optiunea de a face apeluri telefonice sau de a inregistra clipuri video sau poze din moment ce aplicatia pentru iOS nu cere asa ceva ? Pentru ca baietii aia din China care au dezvoltat aplicatia trebuie sa faca si ei un ban, nu?

AnTuTu acces apeluri telefonice

Initial crezusem ca am descarcat din Play Store vreo clona a AnTuTu si ca urmeaza sa ma trezesc cu terminalul facand apeluri telefonice singur, insa permisiunile acestea cerute de catre aplicatie nu sunt noi, ci sunt impuse de ani de zile si fie le accepti, fie mergi mai departe.

Stiu ca Google se mandreste cu faptul ca Android-ul este sigur si ca utilizatorii sunt protejati, insa instalezi o aplicatie care iti cere permisiunea sa FACA SINGURA apeluri telefonice sau sa inregistreze poze sau clipuri video te intrebi in ce mocirla te-ai bagat.

AnTuTu inregistrare poze filme

Android-ul a evoluat foarte mult in ultimii ani si terminalul pe care-l testez mi se pare extrem de interesant, insa Google ar trebui sa aiba o politica mult mai stricta in ceea ce priveste securitatea utilizatorilor.

 • Dabija

  Pe iphone nu cere ?

 • Cum sa ceara ? :)) Nu prindea mai mult de o zi in App Store.

 • Mihai Zamfiroiu

  Android-ul nu se bazeaza prea tare pe securitate… pe cand la IOS altfel sta treaba!

 • David

  Zoane ai pus mana pe S7 ?

 • amfetamin

  Bine măcar ca te-a întrebat daca accepți sau nu! Că il instalai relaxat si el dădea telefoane si filma aiurea in fundal fără ca tu sa știi!

 • Puiu Stefan

  Folosesc iphone dar si un galaxy note 4 si singurul drzavantaj este acesta ,toate aplicatiile cer acces la poze la efectuare de apeluri si lista e lunga la unele aplicatii. Nu stiu de ce dar asta urasc cel mai mult la Android si de aceea prefer sa raman doar pe Iphone.

 • Dan

  Trecea de testele Apple?

 • Viorel Predatorul

  Am scris un comentariu aseară referitor la problema ridicată de zaone, dar nu a fost aprobat.
  În cazul Antutu, se pare că accesul la cameră e necesar pentru că utilizatorii își pot face un cont Antutu, cu avatar personalizabil. Cum faci poză pentru avatar? Fie încarci din biblioteca de imagini, fie îți faci poză cu camera, caz în care aplicația îți cere acces la cameră.
  Cât privește accesul la apeluri telefonice, cei de la Antutu spun că informația e necesară pentru a identifica dispozitivul, și că nu vor cere niciodată numărul de telefon sau informații despre SIM.

  Vezi dacă aplicațiile de care te plângi nu se încadrează în aceeași situație. Poți să îmi dai și mie lista de aplicații? Sunt curios care sunt astea.
  În plus, hai să nu uităm că Apple a scos din App Store aplicatia Clueful a lui BitDefender. Aplicația asta îți dădea lista de permisiuni pe care le cereau aplicațiile ios. Când Apple a văzut cum sunt alertați utilizatorii, au scos-o imediat.

 • Viorel Predatorul

  Zaone, de ce îmi sunt puse comentariile pe “Hold on” pentru aprobare? Nu am niciun link, niciun cuvânt nepotrivit nimic. Sunt ceva mai lungi ca text doar.
  Mersi!

 • Unul dintre cuvinte a fost probabil de vina, se aproba, chill.

 • Viorel Predatorul

  Oki, nu sunt hot 🙂 Peace, boss! :))

 • Viorel Predatorul

  Salut! Deși nu mă simt a fi expert, cu atât mai puțin roboțel :), se pare că Antutu are nevoie de cameră ca userul să își poată face poză de avatar, iar permisiunile de apel sunt necesare pentru a obține modelul telefonului și informațiile hardware.
  Asta este explicația celor de la Antutu, care asigură că nu cer niciodată ID-ul SIM-ului, și nici numărului de apel.

 • Dan

  O explicație pe cât de documentată, pe atât de logică. As a side note, îmi place la Viorel că știe să discute mai civilizat decât oricine altcineva pe aici!

 • Dan

  Yup, se pare că Clueful a devenit, foarte repede, foarte nepopular prin birourile clădirii din 1 Infinite Loop :))) Luckily, noi ăștia, rebelii cu jailbreak, avem Protect My Privacy și Firewall IP 🙂

 • Viorel Predatorul

  Am și eu calitățile mele 🙂

 • Liviu Verestiuc

  Touche! Bravo! Precis,la obiect, fără bălării sau impresii personale! Profesionist !
  Bravo încă o dată! În fata acestor cifre realizezi multe aspecte.

 • Mihai Zamfiroiu

  Predatorule stai chill… La Android dai accept install si ok pentru tot ce inseamna acces securitate printr-un singur click (mai exact un fel de pachet de probleme ce pot aparea ulterior si pentru care raspunzi – si nu poti da accept pentru fiecare ci doar pentru toate odata…), pe cand la IOS te intreaba de mai multe ori daca dai acces sau nu… Verificat pe ambele sisteme de operare. Si nu, nu sunt mare fan IOS.

 • Viorel Predatorul

  Nu esti la curent cu noutatile Android; in versiunea 6, ai optiunea de a accepta sau revoca permisiunile in mod individual. Depinde pe ce sistem de operare ai verificat. Daca ai facut-o pe o versiune anterioara de Android, este explicabil, dar ar fi corect si etic sa compari doua versiuni de aceeasi generatie ale iOS si Android.