Android: de ce are AnTuTu nevoie de acces la efectuarea de apeluri telefonice ?

Zilele acestea am ocazia de a testa un smartphone Android si ca parte a testelor m-am gandit sa-i fac si cateva benchmark-uri pentru a vedea cat de puternice sunt cele 8 nuclee ale procesorului sau, insa am constatat cu surprindere ca Android-ul vrea cam multe de la mine.

Am mai testat terminale Android in trecut, insa pentru benchmarking am folosit doar Geekbench pentru ca este cel mai popular in cazul iDevice/Mac-urilor, dar azi m-am gandit sa incerc si AnTuTu si am constatat cu neplacere ca aplicatia pentru Android vrea acces la efectuarea de apeluri telefonice si la inregistrarea de poze sau clipuri video.

Temator din fire si neobisnuit cu cereri de acest gen, am refuzat sa ofer permisiunile sau sa instalez un patch dubios care ma directiona spre website-ul chinezilor care au dezvoltat aplicatia si desigur ca nu pot initia sesiunea de benchmarking.

De ce are nevoie AnTuTu de acces la optiunea de a face apeluri telefonice sau de a inregistra clipuri video sau poze din moment ce aplicatia pentru iOS nu cere asa ceva ? Pentru ca baietii aia din China care au dezvoltat aplicatia trebuie sa faca si ei un ban, nu?

AnTuTu acces apeluri telefonice

Initial crezusem ca am descarcat din Play Store vreo clona a AnTuTu si ca urmeaza sa ma trezesc cu terminalul facand apeluri telefonice singur, insa permisiunile acestea cerute de catre aplicatie nu sunt noi, ci sunt impuse de ani de zile si fie le accepti, fie mergi mai departe.

Stiu ca Google se mandreste cu faptul ca Android-ul este sigur si ca utilizatorii sunt protejati, insa instalezi o aplicatie care iti cere permisiunea sa FACA SINGURA apeluri telefonice sau sa inregistreze poze sau clipuri video te intrebi in ce mocirla te-ai bagat.

AnTuTu inregistrare poze filme

Android-ul a evoluat foarte mult in ultimii ani si terminalul pe care-l testez mi se pare extrem de interesant, insa Google ar trebui sa aiba o politica mult mai stricta in ceea ce priveste securitatea utilizatorilor.