Inventatorul email-ului a murit la varsta de 74 ani

6

Ray Tomlinson este numele omului care a revolutionat mesageria electronica prin inventarea email-ului, sau electronic mail, el trimitand primul email in anul 1971 in timp ce era angajat al unei companii ce a dezvoltat ARPAnet, predecesorul internetului asa cum il stim astazi.

Ray Tomlinson a decedat ieri la varsta de 74 de ani in urma unui atac de cord, insa lasa in urma o mosternire imensa, el fiind considerati unul dintre pionierii internetului modern, iar email-ul va fi intotdeauna legat de numele sau, indiferent cat timp va trece de la decesul sau.

Desi Ray Tomlinson a inventat email-ul asa cum il stim astazi impreuna cu comanda SNDMSG, inaintea crearii acestui serviciu existau versiuni rudimentare care permiteau partajarea de notite pe acelasi calculator, fara optiunea de a le trimite in retea.

Ray Tomlinson a creat primul sistem care permitea trimiterea de mesaje sau fisiere intre calculatoare aflate in aceeasi retea sau in retele diferite, el luand decizia ca semnul @ sa identifice utilizatorul catre care trebuie sa ajunga un mesaj de tip email trimis in retea.

Din pacate lumea a pierdut inca un om extrem de important pentru dezvoltarea comunicatiilor asa cum le stim astazi, insa creatia sa este folosita la scara larga de sute de milioane de oameni si continua sa evolueze an dupa an.