Apple ajuta hotii si criminalii care au iPhone, conform unuia dintre sefii NYPD

John Miller, noul sef al diviziei anti-terorism din cadrul NYPD, departamentul de politie al orasului New York, acuza compania Apple ca ajuta criminalii, hotii si o varietate de infractori prin faptul ca ofera in iOS atat de sigur incat politia nu il poate accesa.

Miller sustine ca nu intelege de ce compania Apple s-a gandit sa dezvolte un iOS atat de sigur incat politia nu-l poate sparge pentru a accesa datele utilizatorilor, infractorii fiind motivati sa foloseasca iDevice-uri deoarece politia nu poate obtine dovezi pentru condamnarea lor.

Politia din New York are foarte multe cazuri in care infractorii au folosit iPhone-uri si datele din ele nu au putut fi accesate, ori comunicatiile nu au putut fi interceptate, in cadrul departamentului existand foarte multa frustrare din cauza acestor limitari.

Afirmatiile lui Miller vin in urma unora facute saptamana trecuta de catre procurorul districtului New York, acesta afirmand ca procurorii sai n-au putut accesa date din 175 de iPhone-uri anul trecut, dar si ca hotii considera securitatea iOS-ului drept un dar de la Dumnezeu.

I still don’t know what made Apple change their minds and decide to actually design a system that made them not able to aid the police. You are providing aid to the kidnappers, robbers and murders who have actually been recorded on the telephones in Riker’s Island telling their compatriots on the outside, ‘You gotta get iOS 8. It’s a gift from God’ – and that’s a quote – ‘because the cops can’t crack it,’.

Autoritatile sustin ca nu pot accesa date in cazuri care au legatura cu infractiuni de omor, trafic de persoane sau chiar viol, asa ca vorbim despre infractiuni extrem de importante care in aumite cazuri nu pot fi prevenite sau dovedite in instanta in lipsa de dovezi.

Apple este constienta de toate aceste probleme si sustine ca ea incearca sa protejeze vasta majoritate a utilizatorilor care nu comit infractiuni, insa iata ca ei ar putea fi afectati de cei care le comit si nu pot fi condamnati din lipsa de dovezi.