Prima Pagina Noutati Apple ajuta hotii si criminalii care au iPhone, conform unuia dintre sefii...

Apple ajuta hotii si criminalii care au iPhone, conform unuia dintre sefii NYPD

John Miller, noul sef al diviziei anti-terorism din cadrul NYPD, departamentul de politie al orasului New York, acuza compania Apple ca ajuta criminalii, hotii si o varietate de infractori prin faptul ca ofera in iOS atat de sigur incat politia nu il poate accesa.

Miller sustine ca nu intelege de ce compania Apple s-a gandit sa dezvolte un iOS atat de sigur incat politia nu-l poate sparge pentru a accesa datele utilizatorilor, infractorii fiind motivati sa foloseasca iDevice-uri deoarece politia nu poate obtine dovezi pentru condamnarea lor.

Politia din New York are foarte multe cazuri in care infractorii au folosit iPhone-uri si datele din ele nu au putut fi accesate, ori comunicatiile nu au putut fi interceptate, in cadrul departamentului existand foarte multa frustrare din cauza acestor limitari.

Afirmatiile lui Miller vin in urma unora facute saptamana trecuta de catre procurorul districtului New York, acesta afirmand ca procurorii sai n-au putut accesa date din 175 de iPhone-uri anul trecut, dar si ca hotii considera securitatea iOS-ului drept un dar de la Dumnezeu.

I still don’t know what made Apple change their minds and decide to actually design a system that made them not able to aid the police. You are providing aid to the kidnappers, robbers and murders who have actually been recorded on the telephones in Riker’s Island telling their compatriots on the outside, ‘You gotta get iOS 8. It’s a gift from God’ – and that’s a quote – ‘because the cops can’t crack it,’.

Autoritatile sustin ca nu pot accesa date in cazuri care au legatura cu infractiuni de omor, trafic de persoane sau chiar viol, asa ca vorbim despre infractiuni extrem de importante care in aumite cazuri nu pot fi prevenite sau dovedite in instanta in lipsa de dovezi.

Apple este constienta de toate aceste probleme si sustine ca ea incearca sa protejeze vasta majoritate a utilizatorilor care nu comit infractiuni, insa iata ca ei ar putea fi afectati de cei care le comit si nu pot fi condamnati din lipsa de dovezi.

 • student regie

  Ce prostie! Acum nu mai prind astia nici un infractor din cauza ca foloseste un iphone😂. Alta modalitate sa obtina doveni nu mai exista in America?

 • leo

  Milițieni se afla peste tot in lume.

 • George.irimia

  Mai lipseste sa zica si ca orice om care poseda un iphone are o atractie mai mare spre a deveni infractor datorita telefonului sau:))

 • Manto

  Noi, daca gasim pe strada un portofel, un portmoneu, un portvizit cu bani, anuntam imediat militia la telefon 22.22.22

 • Claudiu D

  Ca a venit acum vorba acum se ridica multi sa si planga doleantele !
  Dar daca se da CHEIA MAESTRA FBI se va crea precedent si dupa vor vrea o CHEIE la toate dispozitivele !
  Si apoi sa vezi abuzuri !
  Dispozitive in care sunt muulte date vitale de la cele personale pana la cele ale conturilor bancare etc.
  Treaba asta e foarte serioasa ca sa fie rezolvata asa usor !
  Toate puterile in stat trebuie sa se exprime !
  Trebuie data o noua lege ! Desi exista….
  Deacea in acest moment pt multe actiuni ale politiei trebuie aprobarea unui judecator ! Asa va fi probabil si in viitor !
  Dispozitivele le putem compara cu un revolver sau alte arme etc (stiu ca poate parea dura comparatia dar tot teroristii le folosesc pe ambele) si firmele producatoare nu sunt demonizate atat ca Apple in clipa de fata ! Trebuie sa ne gandim bine la toate aspectele !

 • Claudiu D

  Tare Manto asta cu Dem !!😂😂😂💨💨💨💨

 • Viorel Predatorul

  Sistemul de operare nu poate fi modificat pentru a-i slăbi securitatea. Un producător de seifuri nu poate să pună încuietori mai ușor de spart, doar pentru că unii infractori ar putea ascunde dovezi în acele seifuri, și vezi bine, poliția nu ar putea ajunge la ele.
  Pe de altă parte, Apple trebuie să ofere acces la informațiile din iPhone câtă vreme este în interesul societății.

 • Claudiu D

  Bun exemplu Viorel ma gandeam si eu la el ! Dar seifurile eloctronice sunt la fel ca si dispozitivele ! Cu cat mai electronice cu atat mai greu de deschis !Cele mai vechi sunt alta poveste !! Cine lucreaza in domeniu sa aporteze informatii !!

 • bogdan ierima

  Daca asa sta treaba putem sa ne luam gandu de la masini autonome.
  ,si toata tehnologia ce va urma