Cota de piata a iOS a scazut in multe zone importante de pe glob

Cota de piata a iOS a scazut in numeroase tari importante si zone geografice de pe planeta, un studiu publicat astazi de catre cei de la Kantar dezvaluind faptul ca la sfarsitul lunii ianuarie sistemul de operare al celor de la Apple pierduse multe puncte procentuale in fata Android.

Marea Britanie, Franta, Italia, SUA, Australia si Japonia sunt tarile in care cota de piata a iOS a scazut in cele trei luni terminate la sfarsitul lunii ianuarie, Germania, Spania si China fiind singurele tari in care a existat crestere, aceasta fiind nesemnificativa in comparatie cu pierderile.

In contrast, Android a inregistrat cresteri ale cotei de piata in aproape toate zonele monitorizate de catre cei de la Kantar, singura exceptie fiind China, acolo sistemul de operare al celor de la Google inregistrand o scadere de 0.3%.

Separat de iOS si Android, Windows Phone a avut o evoluatie negativa in cea mai mare parte, Marea Britanie fiind singura tara in care cota de piata a acestui sistem de operare a inregistrat o crestere, ea fiind totusi mica in comparatie cu pierderile.

Looking at the three months individually, January was the weakest month for Apple in China as more price-sensitive consumers might have been waiting to see what promotions Chinese New Year would bring in early February. In the rest of the world, smartphone platform dynamics remained pretty stable period-over-period, with no surprises.

Apple se astepta ca vanzarile de iPhone-uri sa scada in Q1 2016, care include si luna ianuarie, iar aceste date preliminare sugereaza faptul ca estimarile s-ar putea adeveri, iar Apple ar putea anunta prima scadere a vanzarilor de iPhone-uri comparativ cu un trimestru fiscal al unui an anterior.

Cota de piata iOS Android