Poti incarca un iPhone mai repede cu un incarcator mai puternic ?

Foarte multa lume se intreaba daca poate incarca un iPhone mai repede cu un incarcator mai puternic decat cel standard oferit de catre compania Apple in pachetul dispozitivului si raspunsul la aceasta intrebare este : da, dar diferenta nu este foarte mare.

O publicatie a facut o comparatie intre timpii de incarcare ai unui iPhone folosind un incarcator standard si unul capabil sa ofere mai mult curent decat are terminalul nevoie, iar rezultatul nu este absolut deloc surprinzator, dupa cum multi se asteptau.

Incarcatorul unei tablete iPad poate incarca un iPhone cu 15 minute mai repede decat incarcatorul standard, iar pentru ca vorbim despre un timp de incarcare de peste 2 ore in ambele cazuri, diferenta nu este chiar atat de mare pentru a conta.

Daca nu aveti un incarcator de iPad, atunci aproape orice incarcator capabil sa ofere incarcare la 2A si 10W va incarca un iPhone mai repede decat incarcatorul standard oferit de catre compania Apple in pachetul dispozitivului, insa diferenta nu va fi mare.

incarcare rapida iPhone - iDevice.ro

Problema este ca indiferent cat de multa energie poate furniza incarcatorul folosit de catre voi, iPhone-ul este gandit pentru a trage energie in limitele impuse de catre compania Apple pentru ca incarcarea sa se faca in siguranta si fara a afecta bateria pe termen lung.

Acestea fiind spuse, orice v-ar spune cineva, incarcatoarele mai puternice nu vor incarca cu mult mai rapid un iPhone, insa vor reduce cu pana la 10% timpul de incarcare in majoritatea cazurilor.