Pierdem 28 de zile din an stand cu ochii pe smartphone

 Conform unui studiu realizat de adweek, oamenii pierd 28 de zile pe an stand cu ochii pe smartphone. De la prima ora a diminetii, pana seara tarziu, prin rotatie, verifica retelele de socializare, se joaca, si/sau isi fac selfiuri.  Studiul a aratat ca 4 posesori de smartphone-uri din 5, isi utilizeaza gadgetul in primul sfert de ora dupa trezire! Pentru 80% din acestia, este fix primul lucru pe care il fac cand deschid ochii. Multi dintre acestia iau smartphone-ul chiar si la toaleta si isi verifica mesajele sau retelele de socializare, relateaza ch.tillate.com .

dependenta smartphone

De vineri pana duminica, posesorii de smartphone, petrec 163 minute comunicand si folosing retelele de socializare pe smartphone. De luni pana joi, acestia isi petrec doar 87 de minute facand aceste lucruri.

In cadrul aceluiasi studiu, s-a calculat si s-a aflat si timpul pierdut pentru realizarea unui selfie perfect: de noua ori pe saptamana cate sapte minute. Tinerii de obicei isi fac 9 selfie-uri intr-o saptamana.

Poate ca multi dintre noi nu constientizam inca, insa pierderea timpului pe smartphone este o problema reala. De exemplu, un ziarist de la cotidianul Liberation si-a analizat cateva zile prietenii pe Facebook si le-a invatat astfel obiceiurile: stia exact la ce ora se culca unul, cand se trezeste altul, momentele cand erau in pauza si ora la care plecau de la serviciu. Toate dupa aplicatia Messenger a Facebook. Ziaristul deasemenea stia cine este acasa si cine este la locul de munca, datorita orelor la care se conectau cei vizati. Astfel, el a constatat ca unul din prietenii lui suferea de insomnie, acesta fiind mirat de faptul ca se putea cunoaste calitatea somnului sau numai tragand un ochi mesageria de pe reteaua de socializare.

cate zile pierdem pe smartphone