Prima Pagina Tim Cook Un serif din Florida il ameninta pe Tim Cook cu arestul

Un serif din Florida il ameninta pe Tim Cook cu arestul

Grady Judd, seriful judetului Polk din statul Florida, a afirmat in cursul zilei de ieri ca este pregatit sa il aresteze pe Tim Cook in cazul in care acesta va refuza sa deblocheze vreun iPhone aflat in posesia agentilor sai care efectueaza cercetarea penala a unei infractiuni.

Afirmatia a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa pe care seriful a tinut-o in cursul zilei de ieri, el vorbind despre cazul unor criminali care au facut poze cu trupul victimei ucise dupa comiterea infractiunii, el colaborand cu politia pentru a le oferi acces la datele din terminalele lor.

Daca acest lucru nu s-ar fi intamplat si Tim Cook ar fi refuzat sa deblocheze iPhone-ul autoritatilor, seriful din judetul Polk ar fi emis un mandat de arest pentru Tim Cook si CEO-ul Apple ar fi fost arestat daca ar fi ajuns vreodata in teritoriul asupra caruia seriful are jurisdictie.

Desigur ca in realitate Tim Cook nu ar fi vreodata arestat de catre cineva pentru pozitia pe care o are in lupta cu FBI, insa autoritatile devin din ce in ce mai ostile si nu doar fata de Apple, ci si fata de CEO-ul care o conduce in momentul de fata, lucru destul de ciudat.

You cannot create a business model to go, ‘We’re not paying attention to the federal judge or the state judge. You see, we’re above the law,’. The CEO of Apple needs to know he’s not above the law, and neither is anybody else in the United States.

 • disqus_DPH51pchVl

  Din cate stiu, nu politia sau seriful emite mandatul de arestare (nici in comunism nu s-a intamplat asta) ci judecatorul.

 • Srb Srb

  se da si el mare barbat. probabil era inconjurat de femei

 • cristi

  Se crede pe coasta opusa nebunul asta. Are stramosi in vestul salbatic

 • Mihai

  Se poate aresta și fără mandat, în anumite condiții. Criminalii nu au nevoie de mandat ca să ucidă.

 • disqus_DPH51pchVl

  M-ai spart. Esti un geniu!

 • ScH

  Nu trebuie mandat sa arestezi pe cineva pentru 24-48 de ore si nici vreun motiv anume ,după care procurorul hotărăște prelungirea mandatului in baza la ce a scris milițianul șeriful

 • ScH

  Dupa atentatele din 11 Septembrie s-a dat legea PATRIOT ACT in America
  Lege care permite la orice milițian sa te aresteze pe loc si sa te puna sub acuzația acestei legi.