iOS 9.1 jailbreak si problema pornirii in boot loop a iPhone si iPad

iOS 9.1 jailbreak a fost lansat zilele trecute de catre hackerii echipei Pangu prin actualizarea programului Pangu9 care face jailbreak pentru iPhone, iPad si iPod Touch-uri, insa doar cele cu chip-uri pe 64 biti pot beneficia de aceasta solutie.

Din pacate, dupa efectuarea iOS 9.1 jailbreak cu Pangu9 unii utilizatori au observat ca terminalele lor nu mai pornesc, astfel ca au fost nevoiti sa faca restore pentru a le putea utiliza in continuare, insa exista si alte metode de a forta o repornire in cazul in care ea nu se intampla natural.

Aceasta problema a boot loop in timpul pornirii iPhone sau iPad dupa iOS 9.1 jailbreak nu este noua in cazul Pangu9, programul avand probleme similare si in versiunile anterioare lansate de catre hackerii chinezi, asa ca bugul este unul ce nu a fost rezolvat de catre ei.

Cum rezolvi boot loop-ul pentru pornirea iPhone sau iPad dupa iOS 9.1 jailbreak :

  1. Repornire simpla : dupa ce terminalul se inchide singur, incercati sa il redeschideti.
  2. Repornire fortata : in cazul in care dispozitivul ramane in boot loop, puteti forta repornirea acestuia apasand simultan butoanele Home + Lock pana cand ecranul se inchide si reapare marul. Aceasta procedura ar putea necesita repetare de 5 – 7 ori pana cand terminalul va porni.
  3. Apasarea butonului volume up : Exista posibilitatea ca problema sa aiba legatura cu platforma Substrate sau vreun tweak, asa ca tinand apasat butonul Volume Up in timp ce porneste terminalul vostru ar putea fi o rezolvare foarte simpla.
  4. Asteptarea : in lunile trecute, iDevice-urile putea reporni singure chiar si de cateva zeci de ori pana a incarca iOS-ul, asa ca in anumite cazuri a astepta cateva ore pentru ca terminalul sa porneasca efectiv ar putea fi singura solutie in afara de restore.
  5. Restore : in cazul in car enimic altceva nu functioneaza, un restore ramane singura solutie, insa din pacate va trebui sa instalati iOS 9.2.1 sau o versiune beta a iOS 9.3.

Chiar daca una dintre metodele de mai sus va ajuta, exceptand restore, trebuie sa stiti ca acest boot loop poate reaparea oricand si veti fi nevoiti sa parcurgeti aceeasi pasi din nou.

5 COMENTARII

  1. nu pot intelege de au lansat jb pentru 9.1, cine mai are acest ios? Trebuia sa iasa la 9.2.1 ca oricum vad ca are probleme si tot la 9.2.1 ajungi prin restore. Mdf!!

  2. Intrebare retorica…
    De ce iti mai cumperi un Logan cand a iesit S Classe ultimul model? Pentru ca nu poti (financiar) sa te apropii de ultimul model de Mercedes.
    Asa si cei de la Pangu, au scos jailbreak pentru 9.1 pentru ca nu pot (tehnic) sa acceseze vulnerabilitati ale 9.2.1.
    9.1 sunt destui care il au inca instalat si din moment ce Apple nu il mai modifica, daca tot aveau vulnerabilitatile la indemana, au scos jailbreak-ul pentru el.