Entrim 4D – evolutia realitatii virtuale in viziunea Samsung

Samsung promoveaza puternic realitatea virtuala si a oferit un Gear VR cadou unora dintre cei care au cumparat Samsung Galaxy S7 sau S7 Edge, insa eforturile lor de a populariza aceasta tehnologie merg si mai departe cu Entrim 4D.

In clipul video de mai jos puteti vedea ce presupune Entrim 4D si vorbim despre un sistem care are menirea de a le oferi utilizatorilor o experienta mult mai imersiva decat cea standard 3D, includerea unei perechi de casti speciale fiind noutatea cu care vine Samsung pentru tehnologie.

Desi exista casti pentru realitate virtuala care functioneaza cu ajutorul unor casti audio, in cazul Entrim 4D cei de la Samsung au implementat in castile lor o pereche de electrozi care au menirea de a trimite semnale electrice spre sistemul vestibular al urechii interne.

Cei de la Samsung spun ca Entrim 4D ii ofera unui utilizator o experienta mult imbunatatita deoarece ii ofera o parte dintre senzatiile pe care o persoana le-ar simti daca ar trai in realitate ceea ce vede in format 3D, acele impulsuri electrice generand senzatiile respective.

Using a safe technique that sends electrical signals to the vestibular system in the ear, Entrim 4D synchronizes the body’s balance system with the changing movements in the VR videos. Users thus feel as if they are a part of the on-screen action, and can even sense direction and speed of movement.

Desigur ca de la teorie si pana la realitate este cale foarte lunga, insa cei de la Samsung incearca sa vina cu ceva nou in segmentul realitatii virtuale si acest lucru este demn de lauda.

Voi ce parere aveti despre Entrim 4D ?

4 COMENTARII

  1. Scuze pentru off topic…: am gasit sa imi cumpar un macbook 13″ 2009 …trebuie sa ii d-au un reset cv? Sa nu ramana blocat cumva? Mai merg aplicatii pe el? Cine stie ? Astept orice raspuns ..va multumesc anticipat .