Apple: FBI incearca sa rescrie istoria SUA, se foloseste in mod abuziv de lege

Saptamana trecuta Ministerul Justitiei din SUA a depus la o instanta americana un document in care vorbeste despre motivele in baza carora ar trebui sa fie admisa cererea FBI pentru a debloca un iPhone folosit de catre un terorist intr-un atac armat ce a avut loc in SUA.

Ca raspuns la acel document compania Apple a depus altul in cursul noptii trecute si sustine ca FBI abuzeaza de legea americana pentru a obtine ceea ce doreste, ea neavand puterea de a forta Apple sa creeze un sistem de operare care contine vulberabilitati.

Apple sustine ca FBI a transformat legea intr-o bacheta magica de care incearca sa se foloseasca pentru a obtine ceea ce doreste, iar instantele americane ar trebui sa isi dea toata silinta pentru a proteja cetatenii de abuzurile pe care autoritatile incearca sa le comica.

The government seeks an order here that is neither grounded in the common law nor authorized by statute. Indeed, the government has not pointed to any writ available at common law that would require a private non-party to perform burdensome forensics work, create new software, or compel speech to assist law enforcement.

Apple ii cere din nou instantei americane sa respinga cererile FBI de a debloca unul sau mai multe iPhone-uri pe care le are in posesie si sa respinga ideea de a crea un iOS care sa contina portite de acces de care autoritatile s-ar putea folosi pentru a obtine acces la datele din terminale.

Mai mult decat atat, compania Apple sustine ca se simte jignita din cauza faptului ca FBI ii cere sa isi incalce principiile pentru a crea o portita de acces in iOS, iar daca instanta va tine cont de acest lucru, atunci autoritatile americane ar putea fi refuzate de instanta.

THE GOVERNMENT DISAGREES WITH APPLE’S POSITION AND ASKS THIS COURT TO COMPEL APPLE TO WRITE NEW CODE THAT REFLECTS ITS OWN VIEWPOINT—A VIEWPOINT THAT IS DEEPLY OFFENSIVE TO APPLE.

Cireasa de pe tortul documentului trimis de catre Apple are legatura cu fondatorii SUA, care au si scris Constitutia, cei din Cupertino afirmand ca acestia ar fi profund jigniti modul in care guvernul american incearca sa abuzeze de legislatie pentru a obtine ceea ce doresc.

ACCORDING TO THE GOVERNMENT, SHORT OF KIDNAPPING OR BREAKING AN EXPRESS LAW, THE COURTS CAN ORDER PRIVATE PARTIES TO DO VIRTUALLY ANYTHING THE JUSTICE DEPARTMENT AND FBI CAN DREAM UP. THE FOUNDERS WOULD BE APPALLED.

Mai multe detalii puteti citi in documentul integral disponibil mai jos.