Apple: NSA poate debloca iPhone-uri pentru FBI

Compania Apple incearca prin orice metode sa convinga FBI sa o lase in pace si sa caute ajutor in alta parte pentru a debloca iPhone-urile pe care le are in posesie si a accesa datele existente in ele, ea sugerand intr-un document public, depus recent la o instanta, faptul ca NSA ar putea avea ceea ce are FBI nevoie.

Cei de la Apple spun ca FBI-ul nu a negat faptul ca alte agentii guvernamentale nu au tehnica necesara pentru a debloca terminale iPhone, ci doar a afirmat ca nu are obligatia de a le cere ajutorul, sugerand faptul ca ar putea colabora cu alte entitati pentru a obtine ceea ce doreste, dar nu vrea sa o faca.

Anul trecut angajati ai FBI au declarat in instanta ca au tehnica necesara pentru a debloca terminale iPhone, insa anul acesta afirmatiile lor s-au schimbat si totul pentru a convinge instanatele americane si membrii congresului sa promulge o legislatie care sa oblige Apple sa creeze o portita de acces in iOS.

Apple nu vrea sa ajute FBI sau sa compromita securitatea iOS pentru guvernul SUA, asa ca a facut recomandari agentiilor guvernamentale sa isi dezvolte propriile metode de a sparge securitatea iDevice-urilor, daca au cum, deoarece ea nu le va oferi ajutorul prea curand si realitatea este ca nici nu va fi vreodata obligata sa o faca.

The government does not deny that there may be other agencies in the government that could assist it in unlocking the phone and accessing its data; rather, it claims, without support, that it has no obligation to consult other agencie.