Playstation VR – noua casca pentru realitate virtuala prezentata de Sony

Ieri cei de la Sony au prezentat lumii intregi Playstation VR, o noua casca pentru realitate virtuala care urmeaza sa fie oferita la pretul de doar 399 de euro in Europa, diferenta fata de HTC Vive fiind de 300 de euro in pretul de vanzare de pe continent.

Sony vrea ca Playstation VR sa fie o casca de realitate virtuala pe care foarte multa lume sa si-o permita, ea aratand in mare ca orice alt produs de acest gen, calitatea materialelor fiind oarecum inferioara pentru a reduce si costul de achizitie pentru consumator.

Conform celor de la Sony, Playstation VR are un ecran OLED de 5.7 inch cu rezolutie de 1920 x RGB x 1080, adica 960 x RGB x 1080 per ochi, are senzori care permit vizualizarea de imagini la 360 de grade folosind si 9 LED-uri, are o latenta mai mica de 18ms, este capabila sa redea jocurile la maxim 120 fps si functioneaza cu controllerele Dualshock 4 sau PS Move.

Pentru a functiona, Playstation VR are nevoie si de o camera pe care utilizatorii trebuie sa o cumpere separat, cei de la Sony sustinand ca majoritatea utilizatorilor PS4 detin deja o astfel de camera, astfel ca pentru multi nu va exista un cost aditional.

Playstation VR urmeaza sa fie pus in vanzare in luna octombrie.

PlayStation VR va fi lansat în octombrie 2016

Peste 160 de titluri de jocuri sunt în dezvoltare pentru PS VR

București, 16 martie 2016: Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) anunță că PlayStation VR, sistemul de realitatea virtuală care va duce consola PS4 la următorul nivel de imersiune, se va lansa în octombrie în Japonia, America de Nord, Europa și Asia. Prețul recomandat pentru fiecare zonă în parte va fi de: 44.980 yeni, 399 de dolari, 399 euro și 349 de lire.

         “Încă de când am dezvăluit PlayStation VR în cadrul Conferinței Dezvoltatorilor de Jocuri Video din 2014, am primit un feedback extrem de favorabil din partea gamerilor și dezvoltatorilor de jocuri”, a spus Andrew House, președinte și Global CEO al Sony Computer Entertainment Inc. “Pentru a fi siguri că vom putea furniza suficiente unități de procesare grafică și o multitudine de jocuri gamerilor din întreaga lume, am decis să lansăm PlayStation VR în octombrie 2016. Pentru cei care așteaptă cu nerăbdare lansarea, am vrea să le mulțumim pentru răbdare și suport. Suntem bucuroși că vom oferi gamerilor o experiența inedită prin PS VR”.

În momentul de față, peste 230 de dezvoltatori de jocuri lucrează pentru crearea cât mai multor titluri pentru PS VR, de la echipe mici și independente, la cei care lucrează în studiouri sau la companii mari dezvoltatoare de jocuri ca 2kGames, Electronic Arts Inc. sau Ubisoft. Acești dezvoltatori, dar și cei din cadrul SCE Worldwide Studios (SCE WWS) au creat până acum pentru PS VR 160 de titluri de jocuri cum ar fi:Eagle Flight (Ubisoft), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood and PlayStation®VR WORLDS (SCE WWS).  Peste 50 dintre acestea vor fi lansate până la sfârșitul acestui an.  Mai mult decât atât, DICE și Lucasfilm lucrează acum la un nou Star Wars™ Battlefront™ (Electronic Arts Inc.), experiență de joc ce va fi disponibilă doar pe PlayStation VR. De asemenea, THE PLAYROOM VR*4 de la SCE WWS va putea fi descărcată gratuit prin PlayStation Store de către toți deținătorii de PS VR, lucru ce va fi disponibil odată cu lansarea noului sistem de realitate virtuală.

            Pentru a extinde linia de titluri PS VR, SCE a încheiat un parteneriat cu dezvoltatori de software de utilități pentru a oferi cât mai multe soluții inovatoare pentru această tehnologie și pentru a consolida mediul de dezvoltare pentru PS VR.

Sistemul va dispune și de un mod Cinema, care le va permite utilizatorilor să acceseze conținut pe un ecran virtual imens, în timp ce vor purta casca de VR. Conținutul pentru modul Cinema va include jocuri și diverse video-uri, dar va avea și caracteristici ale consolei PS4 cum ar fi Share Play și Live de pe PlayStation. Utilizatorii vor putea, de asemenea, să vadă poze și videoclipuri la 360 de grade, poze realizate cu camerele foto omnidirecționale pentru PS VR prin intermediul PS4 Media Player, ceea ce le va da senzația că sunt în mijlocul imaginilor afișate.

SCE va promova în continuare PS VR și după octombrie 2016. Vor fi lansate noile titluri de jocuri la evenimentele din întreaga lume, iar portofoliul pentru PS VR va fi extins.