Multiple exploit-uri pentru OS X si Safari dezvaluite in cadrul Pwn2Own 2016

2

Pwn2Own 2016 se desfasoara zilele acestea in Vancouver, Canada, iar multipli hackeri si cercetatori in securitate informatica de pe planeta sunt prezenti la eveniment fie pentru a demonstra vulnerabilitati software, fie pentru a fi asculta prezentarile unora dintre speakerii invitati.

In cadrul primei zile de prezentari un cercetator in securitate informatica numit JungHoon Lee a castigat 60.000 de dolari dupa ce a reusit sa exploateze OS X si Safari folosind 4 vulnerabilitati, trei atacand sistemul de operare si doar una browserul celor de la Apple.

JungHoon Lee a demonstrat o modalitate prin care a reusit sa obtina acces root la sistemul de operare OS X prin Safari si sa execute cod nesemnat, lucru care in mod normal ar trebui sa fie imposibil daca Apple ar securiza complet software-ul oferit utilizatorilor.

Separat, grupul Tencent Security Team Shield a reusit sa obtina acces root la OS X prin Safari folosind doua vulnerabilitati separate, una in browserul Safri si una intr-un proces cu privilegii de administrator, ei obtinand 40.000 de dolari pentru reusita.

JungHoon Lee (lokihardt): Demonstrated a successful code execution attack against Apple Safari to gain root privileges. The attack consisted of four new vulnerabilities: a use-after-free vulnerability in Safari and three additional vulnerabilities, including a heap overflow to escalate to root. This demonstration earned 10 Master of Pwn points and US$60,000.

In total, 5 echipe au facut demonstratii de vulnerabilitati in prima zi a Pwn2Own, iar ele au incasat nu mai putin de 282.500 de dolari pentru munca depusa, 132.500 de dolari din intreaga suma fiind incasata doar de catre echipa 360Vulcan.