Apple ar putea fi obligata sa gaseasca un nou producator de chip-uri Wi-Fi

Compania Apple ar putea fi pusa in situatia de a fi nevoita sa gaseasca un nou producator de chip-uri Wi-Fi pentru iPhone, iPad si iPod Touch-uri, asta deoarece Broadcom va reduce productia acestui tip de componente pentru a se concentra pe fabricarea altora mai profitabile.

Apple foloseste produsele Broadcom de ani de zile in iDevice/Mac-uri, insa in curand ar putea fi obligata sa aleaga produse alternative ale MediaTek, Realtek sau RDA, asta pentru ca ele au fortat Broadcom sa ia decizia de a iesi de pe piata fabricarii chip-urilor Wi-Fi pentru produse electronice.

Cei de la Broadcom fac profit foarte mic din fabricare acestor produse si nu este greu de inteles ca nu sunt multumiti pentru ca Apple are obiceiul de a negocia intelegeri foarte profitabile pentru ea, nu si pentru competitori, iar acum va fi obligata sa gaseasca inlocuitori pentru Broadcom.

Avand in vedere ca Apple foloseste chip-urile Broadcom in majoritatea produselor sale importante, va fi interesant de vazut ce alternativa vor gasi inginerii sai pentru a tine performantele la un nivel ridicat fara a creste si preturile de achizitie pentru componente, sarcina fiind dificila.

Broadcom is looking to phase out its Wi-Fi chip business in a move to streamline its workforce and product offerings following its acquisition by Avago Technologies, according to industry sources in Taiwan. Broadcom has moved to significantly reduce resources allocated to its Wi-Fi chip business, which yields relatively low gross margins compared to other product lines.

Desi in mod normal utilizatorii nu ar trebui sa resimta in vreun fel aceasta schimbare de componente a Apple, din pacate de obicei tot noi avem de suferit in aceste situatii, iar acum ramane de vazut cat de mare va fi schimbarea.