Smart friendship bracelets – Bratari inteligente pentru adolescenti

La CES 2016 cercetatorii, inventatorii si producatorii de lucruri inedite au vrut sa-i atraga cu inventiilor pe cei mari dar si pe cei mici. Astfel ca, Gemio a realizat o “bratara inteligenta de socializare” pentru adolescenti.

bratara inteligenta GEMIO ces 2016

gemio smart friendship bracelet

Produsul costa 100 de dolari si capata mai mult sens daca e luat in perechi, fiind ceva special conceput pentru prieteni. Aceste bratari au LED-uri rosii, verzi si albastre care creeaza combinatii de lumini care se potrivesc cu starea de spirit a utilizatorului. Numitele „smart friendship bracelets” pot fi sincronizate cu cele ale prietenilor, in sensul ca isi modifica semnalele luminoase in functie de prezenta acestora, la o distanta mai mica de 30 de metri.

“We felt it was time to update the timeless tradition of friendship bracelets by using technology to add new layers of meaning and connection, while still preserving its personal and symbolic value,” said Michael Bettua, CEO and cofounder of Gemio.

“Bratara de socializare ” functioneaza cu o conexiune Bluetooth, un accelerometru si un giroscop pentru detectarea miscarii si LED-uri pentru a se conecta la un smartphone folosind aplicatia MyGemio si apoi a crea conexiuni intre prieteni.

gemio efecte bratara

Semnalele luminoase ale bratarilor se schimba si in functie de gesturi sau indreptarea catre un obiect cu a carui culoare semnalul luminos poate fi programat sa se potriveasca.