Apple investeste 1 miliard de dolari in Vietnam, iata de ce

Compania Apple va investi suma de 1 miliard de dolari in Vietnam in urmatorii ani, cei din Cupertino intentionand sa construiasca acolo un centru de date si un centru de cercetare si dezvoltare, planurile fiind deocamdata in curs de finalizare de catre americani.

Diverse discutii au avut loc pana in prezent cu companii locale si autoritatile din Vietnam, compania Apple nefiind inca decisa in ce locatie va construi complexul care urmeaza sa transfere date in Asia, dar si birourile in care vor lucra viitorii sai angajati.

Zilele trecute v-am spus ca Apple vrea sa construiasca o retea globala de distributie de date, CDN, iar Vietnam este o alegere logica avand in vedere ca din zona poate deservi cu date diverse tari apropiate, Hong Kong fiind o alta locatie asiatica in care Apple intentioneaza sa construiasca un centru de date.

In ceea ce priveste centrul de cercetare si dezvoltare, ei bine vorbim din nou despre o decizie logica deoarece in tara alte mari companii au deja centre de acest gen si acolo sunt testate multe prototipuri de smartphone-uri, ele ajungand pe internet cu multe saptamani inaintea lansarii.

The world’s leading mobile phone manufacturer Apple Inc. plans to invest up to US$1 billion (RM4.1 billion) to build an Asia-focused database centre in Vietnam, Vietnam News Agency (VNA) reported citing local media. The new facility is scheduled to operate as a Research & Development (R&D) centre of the firm. This will be the first project Apple has ever initiated in Vietnam.

Cat va dura pana cand Apple va construi acest completx deocamdata nu se stie, insa probabil pana in 2020 cei din Cupertino vor finaliza constructia si angajarile pentru a putea beneficia de investitia foarte mare pe care o fac intr-o tara aparent prea putin importanta.

26 COMENTARII

  1. pai imi da, cum sa nu imi dea. Mai i se face mila si lui zaone si ma cheama pe la el sa imi dea o friptura de care trag o saptamana

  2. Srb Srb, încearcă sa-ți explice ca banii respectivi provin tot de la Apple, din urma fabricări de piese pentru terminalele Apple.

  3. Si ce daca provin de la Apple? Muncesc pentru ei. Ceea ce vrea sa sugereze Srb este ca Samsung sta cu mana intinsa la Apple, ceea ce este total neadevarat, si lipsit de logica.
    SrbS spune ca este mare patron de firma de constructii. Pe logica lui, inseamna ca si el este la mila clientilor.
    Orice furnizor este la mila clientilor pentru creierul lui SrbS…

    Pe piata asta, atat Apple cat si Samsung sunt dependente una de cealalta. Este ca un sistem solar binar, cu doua stele care graviteaza una in jurul alteia.

    Ma rog… SrbS este un “geniu”, dupa cum se descrie el :)))

  4. Si care ar fi meritul lui Apple? Cumpara tehnologia altora inteligenti, si asambleaza piesele cu mana altora. Dupa care spun ca au inovat nu stiu ce, si uite ce destept si cool esti tu daca le cumperi tehnologia. Tu, “geniu” asa cum te crezi, le cumperi produsul care incorporeaza toate piesele de la Samsung si LG, si faci misto de Samsung si LG ca au produse de calitate slaba.