Apple isi construieste propriul CDN

Apple CDNApple construieste in momentul de fata o retea CDN globala pe care intentioneaza sa o foloseasca pentrua  distribui mult mai usor continutul iTunes Store sau iCloud catre utilizatorii din lumea intreaga. Am aflat informatii privind CDN-ul Apple cu multe luni de zile in urma, insa astazi aflam cateva detalii noi in legatura cu planurile companiei Apple privind reteaua de distributie care urmeaza sa ne ofere acces rapid la continutul sau.

Apple s-a bazat pana in momentul de fata pe unele centre de date din SUA si retele CDN terte pentru a-si distribui rapid continutul pe intregul glob, insa pentru Apple Music si imbunatatirile iCloud sau iMessage, cei din Cupertino au noutati pregatite. Apple incearca sa le ofere utilizatorilor sai cea mai buna experienta de utilizare a serviciilor sale, iar acest lucru a convins-o sa isi construiasca propria retea CDN.

Apple Inc. is assembling a high-speed network and upgrading how it builds data centers, a push to be more competitive with Amazon.com Inc., Google Inc. and Microsoft Corp. in cloud services, people familiar with the plans said. Up to now, Apple has relied mostly on traditional network providers and technology suppliers to support consumer services such as iTunes for music and movies, iCloud for storing photos and other content and the Siri voice-activated assistant.

In ciuda faptului ca Apple isi construieste o retea CDN moderna, se pare ca nu va renunta la actualii furnizori de servicii CDN, ci doar isi va creste capacitatea de a livra rapid continut catre utilizatori. In aceasta idee, lansarea Apple Music, imbunatatirea Siri sau a iCloud vor permite utilizatorilor de pe intregul glob sa beneficieze de acces extrem de rapid la continut si servicii.

Lunile trecute am aflat ca Apple va investi sume serioase de bani pentru a construi un nou centru de date in Europa, insa initiative similare sunt cu siguranta in curs de desfasurare in diverse alte zone de pe glob.