iCloud cripteaza backup-urile iPhone si iPad cu codul de acces setat de utilizator

iOS 9.3 urmeaza sa aduca o noua masura de securitate pentru utilizatorii din lumea intreaga care folosesc iCloud pentru a face backup iPhone, iPad si iPod Touch-urilor, sistemul de operare criptand datele in baza codului de acces setat de catre utilizatori pentru terminale.

Practic, incepand cu iOS 9.3 fiecare backup iCloud facut pentru iPhone, iPad sau iPod Touch va putea fi accesat de utilizator doar cu parola Apple ID-ului, dar si codul de acces setat pe acel terminal, iar daca utilizatorul uita codul, nu va mai putea avea acces la date si Apple nu il va mai putea ajuta.

Noua masura de siguranta a fost implementata de catre compania Apple incepand cu iOS 9.3 si vine ca raspuns la tentativele FBI de a o obliga sa ii ofere o portita de acces in iOS pentru datele utilizatorilor, schimbarea impiedicand inclusiv Apple sa mai acceseze datele.

Practic, Apple nu va mai putea decripta backup-urile iCloud ale iDevice-urilor care au un cod de acces setat in iOS 9.3, iar asta pentru ca ea nu va avea sti codurile de acces setate de catre utilizatori si in lipsa lor Apple nu va avea acces la o cheie pentru decriptarea informatiilor.

cod acces iPhone iCloud

In imaginea de mai sus puteti vedea cum functioneaza sistemul in iOS 9.3, utilizatorilor fiindu-le cerut codul de acces folosit intr-un iDevice pentru a putea instala un backup intr-un terminal, cei de la Apple spunand foarte clar ca nu pot accesa datele fara el.

Cu aceasta noua masura de securitate implementata in iOS 9.3, compania Apple va respinge orice fel de cerere de furnizare de date ale utilizatorilor de iDevice-uri, chiar daca ele vin de la instantele de judecata, motivarea stand in faptul ca ea nu mai are acces la informatii.

Aceasta schimbare este o foarte mare palma data guvernului SUA, Apple fiind acum aparata din toate punctele de vedere. Implementarea masurii nu este intamplatoare deoarece maine va avea loc o noua infatisare in procesul in care o instanta a obligat deja Apple sa ajute FBI, avocatii urmand a isi sustine din nou cauzele.