Prima Pagina Apple Apple si ironia la adresa Android Marshmallow

Apple si ironia la adresa Android Marshmallow

In cadrul conferintei pentru prezentarea iPhone SE Tim Cook nu a uitat sa arunce cateva sageti inspre compania Google, CEO-ul Apple mentionand faptul ca desi Android Marshmallow a fost lansat in aceeasi perioada cu iOS 9, rata sa de adoptie este cu mult mai mica.

Daca iOS 9 are o rata de adoptie de peste 80% la 6 luni dupa lansarea oficiala, Android Marshmallow are o rata de adoptie de doar 2% in momentul de fata, deci de 40 de ori mai mica si totul pentru ca Google nu poate oferi actualizari pentru toata lumea in acelasi timp.

Apple lanseaza actualizari pentru iOS pentru toate iDevice-urile simultan, insa in platforma Android lucrurile sunt mult mai complicate, actualizarile oferite de Google trebuind modificate de catre fiecare producator in parte inainte de a fi oferite clientilor.

Aceasta diferenta este o problema majora pentru platforma Android deoarece utilizatorii primesc tarziu actualizari importante pentru sistemele de operare, iar cei de la Apple tin intotdeauna sa ironiezeze Google, atragand noi clienti cu astfel de argumente.

 • lucian84

  Nu are nici o relevantă ! Telefoanele compatibile cu marshmalow sunt foarte putine pe când la iPhone situația este cu totul alta !

 • Marius Muntean

  are o foarte mare relevanta din punct de vedere al diferitilor producatori care nu sunt in stare sa ofere update-urile la timp niciodata.Nu sunt deloc putine terminalele compatibile cu marshmallow, dar atata timp cat producatorul sta ca bou sa isi modifice toate mizeriile pe care le instaleaza odata cu OS-ul e normal sa intarzie update-ul. Uite la S6, si acum sunt telefoane din anumite tari europene, fara branding, care nu au primit update-ul la 6, desi unele chiar de la operatori, au primit. aici e deja vorba de prostia si incompetenta Samsung.

 • marcel

  majoritatea functilor importante din telefoanele Samsung nu sunt oferite de google ci de Samsung deci , un utilizator cu 5.1.1 nu o sa fie foarte disperat sa treaca la 6 ,

 • Viorel Predatorul

  Ca sa fim sinceri, nu este vina Google pentru ca producatorii nu actualizeaza versiunile de Android. Este vina producatorilor pentru ca lanseaza sute de modele si nu se mai ocupa de actualizarea lor.
  In plus, Android 6.x are o cota redusa de instalare daca ne raportam la totalitatea dispozitivelor pe care ruleaza Android. Totusi, ca sa fim sinceri iar, nu poti sa pui la socoteala in ecuatia asta si dispozitivele care nu au versiunea 6.x disponibila pentru actualizare.
  Interesant ar fi sa vedem care este rata de instalare a versiunii 6.x pentru dispozitivele pentru care versiunea este disponibila.

 • Eu.G

  Unde este dl. Kurtos care la fiecare articol in care Apple este compania ironizata vine si comenteaza cum ca asta e semn de disperare si este penibil?

  Unde este turma de comentatori, care arunca cu c***t in orice companie care ironizeaza intr-un fel sau altu compania Apple?

  Acum numai este penibil? acum numai este semn de disperare? va ascundeti toti si va faceti ca nu vedeti…
  #fanApple4Life

 • rrr

  Fair point :))

 • Sebi

  Suntem in 2016 iar sistemul lor minunat Android tot nu este asa fluid precum IOS