Apple si ironia la adresa Android Marshmallow

In cadrul conferintei pentru prezentarea iPhone SE Tim Cook nu a uitat sa arunce cateva sageti inspre compania Google, CEO-ul Apple mentionand faptul ca desi Android Marshmallow a fost lansat in aceeasi perioada cu iOS 9, rata sa de adoptie este cu mult mai mica.

Daca iOS 9 are o rata de adoptie de peste 80% la 6 luni dupa lansarea oficiala, Android Marshmallow are o rata de adoptie de doar 2% in momentul de fata, deci de 40 de ori mai mica si totul pentru ca Google nu poate oferi actualizari pentru toata lumea in acelasi timp.

Apple lanseaza actualizari pentru iOS pentru toate iDevice-urile simultan, insa in platforma Android lucrurile sunt mult mai complicate, actualizarile oferite de Google trebuind modificate de catre fiecare producator in parte inainte de a fi oferite clientilor.

Aceasta diferenta este o problema majora pentru platforma Android deoarece utilizatorii primesc tarziu actualizari importante pentru sistemele de operare, iar cei de la Apple tin intotdeauna sa ironiezeze Google, atragand noi clienti cu astfel de argumente.