Ce diferente sunt intre iPhone SE si iPhone 5S ?

iPhone SE este cel mai nou smartphone al companiei Apple si vorbim despre un terminal cu ecran de 4 inch care arata exact precum iPhone 5S, insa are hardware mult imbunatatit si un pret mult redus, asa ca multa lume va fi interesata de el in perioada lansarii pe piata.

Design si dimensiuni

In ceea ce priveste design-ul, singurele diferente notabile dintre felul in care arata iPhone SE si iPhone 5S sunt culoare roz pentru carcasa pe care Apple o va oferi, restul fiind identic intre terminale, carcasele potrivindu-se intre ele.

Ecran

Atat iPhone SE, cat si iPhone 5S au ecrane de 4 inch cu rezolutie 1334 x 640 pixeli si 326 pixeli per inch, ambele fiind create folosind aceleasi tehnologii, Apple evitand sa ofere sistemul 3D Touch pentru noul terminal.

Chip si performante

iPhone SE este de 2 ori mai rapid decat iPhone 5S multumita noului chip A9 disponibil si in iPhone 6S, el avand 2 GB RAM exact precum smartphone-ul lansat in toamna, puterea de procesare grafica fiind de aproape 4 ori mai mare fata de ce a vechiului dispozitiv.

Camera

iPhone SE are o camera de 12 megapixeli fata de cea de 8 megapixeli a iPhone 5S, ea beneficiind de True Tone Flash, sistemul Focus Pixels, posibilitatea de a inregistra video 4K si slow motion la 240 FPS, plus optiunea de a face clipuri video panoramice de 63 megapixeli.

In ceea ce priveste camerele frontale, ambele au 1.2 megapixeli, deci nu veti putea face selfie-uri grozave desi Apple a implementat sistemul care simuleaza existenta unui flash LED frontal.

Baterie

Din pacate nu stim deocamdata ce capacitate are bateria iPhone SE, insa compania Apple spune ca el urmeaza sa ofere o autonomie cu pana la 40% mai buna decat cea a iPhone 5S, iar asta in principal multumita noului chip A9 care adminsitreaza mult mai eficient energia.

Conectivitate

iPhone SE are suport pentru retele LTE cu viteze de pana la 150 Mbps, are suport pentru VoLTE si apeluri Wi-Fi, iar in cazul retelelor Wi-Fi vorbim despre suport pentru standardul 802.11ac si viteze de transfer de date de pana la 433 Mbps.

Preturi

iPhone SE este vandut in versiuni cu 16 GB si 64 GB spatiu de stocare, modelul cel mai ieftin costand 399 de dolari in SUA, cu 150 de dolari mai putin decat pretul celui mai ieftin iPhone 5S vandut de catre compania Apple pana ieri.