Google dezvolta o tastatura terta pentru iOS

Compania Google dezvolta o tastatura terta pentru posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri, compania americana gandindu-se sa profite de sistemul care permite folosirea unor asemenea tastaturi in iOS, ea putand colecta o multitudine de date de la posesorii de iDevice-uri.

Google are noua tastatura in proces de dezvoltare inca de acum cateva luni de zile, o varietate de angajati ai companiei testand-o deja in propriile smartphone-uri, ea fiind creata pentru a functiona pe baza de gesturi, adica asa cum se intampla in cazul Swype.

Pentru a se diferentia de tastaturi de acest gen, tastatura terta a celor de la Google este gandita cu un sistem de predictie pentru cuvinte, un sistem similar fiind oferit si de catre compania Apple pentru tastatura standard care este disponibila in momentul de fata in iOS.

Separat de toate aceste functii, exista o foarte mare posibilitate ca tastatura terta a celor de la Google sa includa si un sistem care sa permita efectuarea de cautari prin motorul sau de cautare, asa ca utilizatorii ar trebui sa beneficieze de mai multe functii decat in cazul unei tastaturi standard.

Google has been developing a third-party keyboard for iOS that would put the company’s search engine in a highly used part of the interface. The keyboard, which incorporates a variety of search options, has been in development for months, according to people familiar with the matter. It’s unclear whether or when Google plans to release it. The company declined to comment.

Daca Google ar lansa o tastatura terta pentru iOS, atunci compania americana ar putea creste numarul de cautari prin motorul sau de cautare, dar ar putea prelua si foarte multe date privind tastarile facute de catre utilizatori, aceasta fiind practic o mina de aur pentru companie.

1 COMENTARIU