Prima Pagina smartphone Iata cum smartphone-ul folosit pe timpul noptii poate provoca, cancer la ochi

Iata cum smartphone-ul folosit pe timpul noptii poate provoca, cancer la ochi

 In urma unor studii riguros desfasurate s-a descoperit faptul ca folosind smartphone-ul sub o lumina slaba sau stand intr-o camera intunecata nu doar ca iti ” fura ” somnul dar poate slabi vederea ochiului, fasciculul electrion afectand ochii,si provocand uscarea tesutului conjuctiv care s-ar putea ulterior transforma in cancer si ar putea lasa o persoana fara vedere. Acest lucru insa se poate intampla doar daca sursa de lumina este tinuta FOARTE aproape de ochi, ceea ce nu se intampla prea des in utilizarea dispozitivelor electronice.

Totusi, un barbat in varsta de 40 de ani,a fost diagnosticat cu, cancer la ochi dupa ce, in urma s-a plans doctorului de mari dureri la nivelul ochiului. Acesta a declarat ca folosea intotdeauna smartphone-ul timp de cel putin 30 de minute in intuneric, inainte de a merge la culcare. Acesta obisnuita a dus la degenerescenta maculara si la aparitia cancerului ocular.

Din pacate, in cazul acestui barbat, medicii nu au mai putut face nimic, deoarece inlocuirea retinei este o procedura extrem de dificila pentru medicina timpurilor noastre.

 • qwerty99

  Dar il durea doar in timp ce utiliza telefonul sau si cand nu il utiliza?

 • qwerty99

  Si cat timp l-a utilizat asa?

 • Iulian A.

  degenerescenta maculara apare in timp.
  lumina alba, rece, economica este principalul factor ce duce la imbatranirea prematura a ochilor si pe termen lung poate duce chiar la pierderea vederii.
  ca modalitate de protectie nu avem variante prea multe … momentan doar ochelari cu filtru de protectie, chiar si fara a avea nevoie de dioptrie ( la fel cum afara purtam ochelari de soare ), degeaba a scos Apple Night Shift ca TV-ul si majoritatea surselor de iluminat pe LED momentan nu au Night Shift integrat 😉