Prima Pagina iPhone Iata de ce iPhone-urile nu vor avea vreodata autonomie mare

Iata de ce iPhone-urile nu vor avea vreodata autonomie mare

Autonomia bateriei este una dintr principalele probleme raportate de catre utilizatorii iPhone sau de catre utilizatorii de smartphone-uri in general si din pacate ea nu va avea rezolvare prea curand, cel putin conform unei cercetatoare stiintifice renumite din SUA.

In cadrul unei conferinte recente ea a discutat despre tehnologiile bateriilor pentru terminale mobile si nu numai, iar una dintre persoanele care se afla in public a dorit sa stie daca este posibil ca iPhone-urile sa aiba vreodata autonomie cu mult mai buna decat pana in prezent.

Conform acestei cercetatoare, iPhone-urile si alte smartphone-uri in general nu vor avea autonomie extrem de mare vreodata din cauza modului in care au fost gandite ele, fiind facute pentru a oferi o varietate de functii si caracteristici pentru utilizatori.

Mai exact, chiar daca tehnologiile bateriilor avanseaza si chip-urile consuma mai putina energie, producatorii de smartphone-uri implementeaza tot mai multe functii, deci in final cresterea in energie este nesemnificativa din cauza functiilor noi implementate care consuma energie.

Producatorii de smartphone-uri isi gandesc terminalele mobile pentru a functiona timp de o zi, in fiecare zi, iar aceasta mentalitate nu se va schimba prea curand, asa ca degeaba cerem autonomie substantial mai buna pentru iPhone deoarece ea nu va veni.

I love this question. First of all, I am not addressing any particular cell phone company or model – all answers are general trends. The answer may be never – as the definition of “heavy daily use” means many things. With every improvement in the battery, the cell phone company wants to add more features (and so do you – consumer demand drives more features). Bigger screen, brighter display, more apps, touch screen features, etc. All those great features are designed to work such that your phone can (hopefully) last a day with recharge overnight. The batteries will continue to get better, but the phone will continue to to [sic] get even better. Your current cell phone battery can last several days if you don’t use many of the features. On the other hand, if you really do have “heavy use,” it would be difficult for any phone to guarantee several days of charge.

 • rem

  Serios ? 🙄 Si cum se face ca sunt telefone care oferă mai multe funcții decât un iPhone si totuși au autonomie aproape dublă față de acesta? Si nu vreau sa aud răspunsuri gen grosimea telefonului, pentru ca nu a cerut nimeni cel mai subțire telefon.

 • dominic

  Raspunsul e ca prin incarcarea telefonului te obliga sa il folosesti mai des (ca sa il pui la incarcat) + ca bateria trebuie sa se termine in 2-3 ani ca sa schimbi telefonul! Gresesc?

 • disqus_DPH51pchVl

  Un utilizator obisnuit ( cu un job de 8-9 ore plus transport) nu-si foloseste telefonul mai mult e 3-4 ore pe zi, aici incluzand orele de dupa serviciu si seara. Asa ca nu ma deranjeaza absolut deloc sa-mi pun telefonul la incarcat seara de seara.
  Nu m-ar incalzi cu absolut nimic daca bateria m-ar tine pana a doua zi la amiaza, cand n-as avea posibilitatea sa mi-l incarc complet

 • Marius C

  Corporatisti care vor o societate exclusiv de consum. Un marketing bine pus la punct si o lume plina de fraieri ca noi care ne schinbam telefoanele odata pe an. Datorita noua exista ei nu invers. Cand prostime va intelege ca adevarata putere e in mainile lor abia atunci vor incepe lucrurile sa se schimbe. Daca nimini nu ar mai cumpara telefoane decat cand vor tine o saptamana bateria ia sa vezi atunci cum apar telefoane care tin o saptamana. Sa auzim numai de bine!!

 • Srb Srb

  …din cauza ca au mai multe functii. Chiar exista zile in care nu folosesc acele functii noi ci doar safari si telefonia si ma tine la fel precum un iphone de anul trecut sau acum 2 ani. Eu cred ca este vorba despre altceva

 • Bine punctat!

 • dragos lucian

  Nu stiu de ce va plangeti de baterie .Luati-va iphone 6 sau 6s plus si nu mai aveti treaba.Pe mine 6 plus ma tine de dimineata pana a doua zi seara cu un usage de aproape 10 ore si cu location si 3 g pornite

 • dragos lucian

  Si dupa ce am trecut la ios 9.3 se simte clar o imbunatatire a bateriei plus ca se si misca mai bine

 • disqus_DPH51pchVl

  Unele functii inutile se pot dezactiva din start. mai ales cele care implica localizare

 • calibru

  De ce le-aș dezactiva dacă apple îmi pune la dispozitie aceste functii ?

 • calibru

  pe mine iphone 6 mă ține 5 ore 🙂

 • Dan

  Bă asta cu 2 zile bateria si cu 3G-ul pornit. Mai taie din ele ca am un 6s si un 6 si nu ma tine atât bateria.

 • George

  Bravo

 • disqus_DPH51pchVl

  Chiar nu stii sau vrei sa porti o conversatie cu mine?

 • calibru

  Păi poate am nevoie de funcțiile alea .. Pe mine iphone 6 mă ține 5 ore încărcat , dacă folosesc waze și tot ce mai fac eu pe el mă ține și 3 ore .. E normal ?

 • dragos lucian

  @Dan am 6 plus nu 6 sau 6s ,e diferenta mare intre ele.Am zis ca am 3 g -ul pornit nu ca il folosesc pe 3g (am wi fi si acasa si la servici)procentu e cam 90 % pe wi si restu 3g.A si alt lucru important seara inainte de somn il dau pe airplane

 • Paul Ciprian

  Salut prieteni. Mulțumit de baterie cu 9.3. Am activat pe telefon (6s) tot ce se poate activa. P8-ul de la servici- sugativa, nu altceva, in aceleași condiții.

 • frozenCore

  Iphone 5s 9.3 ma tine bateria o zi full. Joc clash of clans;)

 • frozenCore

  Dar dc nu pot face baterii cu 100 -200-300 celule .pentru ca ele exista?