Problema care impiedica activarea iPhone sau iPad cu iOS 9.3

Stiti cu totii ca exista o problema cu activarea iPhone sau iPad dupa instalarea iOS 9.3, compania Apple recomandand o varietate de optiuni pentru rezolvarea ei, retragand chiar si versiunea pentru anumite iDevice-uri in ideea de a o modifica si a o livra fara acest bug.

Multumita unui prieten care s-a chinuit cateva ore sa activeze o tableta iPad, astazi va spun ca daca aveti iDevice-uri care folosesc cartele SIM si pe care inca nu le-ati activat, atunci pentru problema activarii exista o rezolvare simpla si o explicatie rusinoasa pentru Apple.

Se pare ca unele iDevice care au SIM-uri protejate cu PIN nu pot fi activate in iOS 9.3 deoarece alerta care cere deblocarea cartelei SIM cu PIN-ul sau nu este afisata pentru utilizator inainte de a se face activarea dispozitivului.

Fara deblocarea cartelei SIM cu PIN-ul nu poate fi facuta activarea, iar din moment ce iOS 9.3 nu afiseaza acea alerta pentru utilizator, activarea devine imposibila, cel putin pana scoateti acel PIN sau incercati activarea fara cartela SIM introdusa in terminal.

PIN-ul poate fi scos doar daca introduceti cartela SIM intr-un alt terminal si efectuati procedura, dupa reintroducere activarea in iOS 9.3 fiind posibila, insa in cazul iDevice-urilor deblocate din fabrica exista posibilitatea ca activarea sa poata fi facuta cu iTunes chiar si fara o cartela SIM introdusa in terminal.

Problema aceasta nu este noua, s-a raportat si in trecut faptul ca iOS nu afisa alerta pentru deblocarea cartelelor care au un cod PIN setat, insa atunci era vorba despre versiuni beta cu distributie mica, insa acum este vorba despre o versiune oficiala cu distributie larga.

Exista posibilitatea ca Apple sa lanseze astazi iOS 9.3.1 sau versiuni actualizate ale iOS 9.3, insa exista si posibilitatea ca asteptarea sa dureze mai mult decat v-ati dori.