Prima Pagina iOS 9 Problema care impiedica activarea iPhone sau iPad cu iOS 9.3

Problema care impiedica activarea iPhone sau iPad cu iOS 9.3

Stiti cu totii ca exista o problema cu activarea iPhone sau iPad dupa instalarea iOS 9.3, compania Apple recomandand o varietate de optiuni pentru rezolvarea ei, retragand chiar si versiunea pentru anumite iDevice-uri in ideea de a o modifica si a o livra fara acest bug.

Multumita unui prieten care s-a chinuit cateva ore sa activeze o tableta iPad, astazi va spun ca daca aveti iDevice-uri care folosesc cartele SIM si pe care inca nu le-ati activat, atunci pentru problema activarii exista o rezolvare simpla si o explicatie rusinoasa pentru Apple.

Se pare ca unele iDevice care au SIM-uri protejate cu PIN nu pot fi activate in iOS 9.3 deoarece alerta care cere deblocarea cartelei SIM cu PIN-ul sau nu este afisata pentru utilizator inainte de a se face activarea dispozitivului.

Fara deblocarea cartelei SIM cu PIN-ul nu poate fi facuta activarea, iar din moment ce iOS 9.3 nu afiseaza acea alerta pentru utilizator, activarea devine imposibila, cel putin pana scoateti acel PIN sau incercati activarea fara cartela SIM introdusa in terminal.

PIN-ul poate fi scos doar daca introduceti cartela SIM intr-un alt terminal si efectuati procedura, dupa reintroducere activarea in iOS 9.3 fiind posibila, insa in cazul iDevice-urilor deblocate din fabrica exista posibilitatea ca activarea sa poata fi facuta cu iTunes chiar si fara o cartela SIM introdusa in terminal.

Problema aceasta nu este noua, s-a raportat si in trecut faptul ca iOS nu afisa alerta pentru deblocarea cartelelor care au un cod PIN setat, insa atunci era vorba despre versiuni beta cu distributie mica, insa acum este vorba despre o versiune oficiala cu distributie larga.

Exista posibilitatea ca Apple sa lanseze astazi iOS 9.3.1 sau versiuni actualizate ale iOS 9.3, insa exista si posibilitatea ca asteptarea sa dureze mai mult decat v-ati dori.

 • sterescugabriel

  eu am activat iphone 6s vineri dupa restore cu cartela sim cu pin. nu am avut probleme

 • James

  eu am ios 9.2 , ce ziceti sa trec la 9.3 ?? merge mai bine ca 9.2 ?

 • OviDyus

  James eu zic sa mai aștepți putin pana rezolva probleme cu iOS 9.3 pentru ca sunt destul de grave :). Lasă asa ca stai bine cu 9.2 pana la rezolvarea bugurilor

 • calibru

  Dacă ai citit toat posturile utilizatorilor ai observa că majoritatea telefoanelor sunt iphone 6 , 5 , 5s,4 și tabletele !

 • Ovidiu

  Am si eu asa…o curiozitate. Ce naiba testează astia in jdemiile de versiuni beta lansate?

 • iulian

  Cu cat creste IOS-ul, cu atat si problemele sunt mai mari…pacat

 • Mihai

  Nu intereseaza pe “versiunea” noua ce versiune de ios aveai 🙂

 • Tzutzu

  L-am pus din seara in care a aparut. E mult mai smooth , cel putin asa mi se pare mie , nu am intampinat nici o problema.

 • momete

  @sterescugabriel tu oricum n-ai niciodata probleme. :))

 • Pingback: Apple transforma iOS in Android | iDevice.ro()