iOS 9.3 este stricat de unele aplicatii care impiedica accesarea link-urilor

iOS 9.3 a fost lansat luni, insa abia spre sfarsitul saptamanii a inceput sa fie raportata la nivel global o problema foarte suparatoare care impiedica unii utilizatori sa acceseze link-uri catre website-uri din Safari sau alte aplicatii native, alte aplicatii blocandu-se complet la accesarea link-urilor.

O explicatie clara pentru aceasta problema nu exista in momentul de fata, dar diverse teorii au fost formulate, foarte multi afirmand ca problema ar avea legatura cu serverele companiei Apple, insa iata ca problema ar putea fi mult mai complicata in realitate si ar putea avea legatura cu aplicatiile instalate in terminale.

In cursul serii trecute a aparut o noua ipoteza in legatura cu sursa problemelor in iOS 9.3 si se pare ca anumite aplicatii din App Store ar strica sistemul de operare si ar impiedica deschiderea de link-uri la nivel global in aplicatii sau ar genera inchideri subite ale altora.

Conform unei publicatii americane, instalarea aplicatiei celor de la Booking.com ar fi stricat intregul iOS 9.3 pe un terminal care nu avea probleme cu accesarea link-urilor, problema neputand fi rezolvata nici macar dupa stergerea aplicatiei instalate direct din App Store.

We have been able to take an unaffected iPhone 6 and iPad Pro, install the Booking.com app, and then observe Safari consistently hanging when long pressing a link. We do not recommend repeating this however to see the bug for yourself, as the problem appears to stay around. Our test devices continue to exhibit the crashing bug after uninstalling the app and rebooting.

Daca aceasta teorie este adevarata, atunci problema ar putea sta la sistemul care face legatura intre aplicatiile iOS prin link-uri interne si aici doar o actualizare pentru iOS ar putea rezolva problema impreuna cu o eventuala actualizare a aplicatiilor.

Practic un terminal care nu este afectat de problema deschiderii link-urilor in iOS 9.3 ar putea fi stricat de instalarea unei aplicatii disponibile in App Store, asa ca aveti grija ce instalati in perioada urmatoare.

31 COMENTARII

  1. ma gandeam eu ca tot ceva legat de ultilizatori … cum este posibil la unii sa meargă ca uns … cazul meu , iar la alții , plin de bug-URI … ✌?️ …

  2. Hmmm foarte plauzibil, pe air 2 nu am instalat booking si merge ca uns, pe 6S plus am instalat booking si am probleme cu mail si safari.

  3. Totusi eu tin sa cred ca probleme sunt la serverele apple findca dupa instalarea iOS 9.3 nu am sesizat nici o problema, abea de sambata a inceput sa nu functioneze.

  4. Azi am sa instalez iOS 9.3 fara nici o aplicatie sa vad daca functioneaz, daca functioneaza safari si mail cum trebuie atunci e probabil din cauza unor aplicatii

  5. Pana la urma ios 9.3 nu merge instalat pe iphone 5s sau doar la mine nu merge ? nici in ziua de azi nu pot face update, zice ca 9.2.1 e ultima versiune .

  6. La mine merge doar daca dezactivez Javascript din settings/safari/advanced cum a precizat si zaone in articolul precedent. Toate celelalte setari nu au nici o influenta. Am incercat si cu bing, yahoo, chrome dar nimic. Problema a aparut ieri din senin si 9.3 il am de cand a aparut luni.

  7. Varianta slaba pe IPhone 5s. Dispărut complet 4G si procentajul la baterie este 0 barat. Nu știu ce varianta optima de iOS a conceput Apple dar m-am cam saturat. Merge de rahat si bateria mai mult de 4 ore nu tine la utilizare continua pe 3G si Wi-Fi.

  8. am instalat iOS 9.3 fara nici o aplicatie si totul functioneaza foarte bine, deci treaba ca unele aplicati fac devicerurile nefunctionele in safari si mail de mine se confirma. acuma am sa bag backup-ul pe tel sa vad cum e. backupul il am fara booking.

  9. este prea generala problema ca sa fie vina aplicatiilor… mai degraba bug-ul este in core-ul din iOS (ex. aplicația Facebook ingheata la fel ca si Safari, Mail, etc. atunci cand se incearca deschiderea paginilor in Safari)

  10. Am 71 de aplicatii instalate pe 6s si merge totul struna.
    Pe cele doua iPad Air ale familiei sunt in medie 20-25 de aplicatii, aceeasi situatie

  11. au scos cei de la booking un update in seara asta. dar tot nu merge. asa incerca un restore plus instalare booking sa vad daca au rezolvat bug-ul.

  12. Ce sa zic,merci Zaone.Pacat ca uiți ca,deși e site-ul tău, e lansat în spațiul public iar asta atrage după sine unele responsabilități. Numai bine.

  13. Da, una dintre ele este sa moderez idiotii care injura.
    Desigur ca tu nu te afli printre ei, dar prin aplicarea unor filtre pe anumite cuvinte se intampla sa intre la moderare si unele comentarii normale.
    Cu rabdare se aproba toate comentariile normale, dar cu rabdare.