iOS 9.3 este stricat de unele aplicatii care impiedica accesarea link-urilor

iOS 9.3 a fost lansat luni, insa abia spre sfarsitul saptamanii a inceput sa fie raportata la nivel global o problema foarte suparatoare care impiedica unii utilizatori sa acceseze link-uri catre website-uri din Safari sau alte aplicatii native, alte aplicatii blocandu-se complet la accesarea link-urilor.

O explicatie clara pentru aceasta problema nu exista in momentul de fata, dar diverse teorii au fost formulate, foarte multi afirmand ca problema ar avea legatura cu serverele companiei Apple, insa iata ca problema ar putea fi mult mai complicata in realitate si ar putea avea legatura cu aplicatiile instalate in terminale.

In cursul serii trecute a aparut o noua ipoteza in legatura cu sursa problemelor in iOS 9.3 si se pare ca anumite aplicatii din App Store ar strica sistemul de operare si ar impiedica deschiderea de link-uri la nivel global in aplicatii sau ar genera inchideri subite ale altora.

Conform unei publicatii americane, instalarea aplicatiei celor de la Booking.com ar fi stricat intregul iOS 9.3 pe un terminal care nu avea probleme cu accesarea link-urilor, problema neputand fi rezolvata nici macar dupa stergerea aplicatiei instalate direct din App Store.

We have been able to take an unaffected iPhone 6 and iPad Pro, install the Booking.com app, and then observe Safari consistently hanging when long pressing a link. We do not recommend repeating this however to see the bug for yourself, as the problem appears to stay around. Our test devices continue to exhibit the crashing bug after uninstalling the app and rebooting.

Daca aceasta teorie este adevarata, atunci problema ar putea sta la sistemul care face legatura intre aplicatiile iOS prin link-uri interne si aici doar o actualizare pentru iOS ar putea rezolva problema impreuna cu o eventuala actualizare a aplicatiilor.

Practic un terminal care nu este afectat de problema deschiderii link-urilor in iOS 9.3 ar putea fi stricat de instalarea unei aplicatii disponibile in App Store, asa ca aveti grija ce instalati in perioada urmatoare.