Rezolva problema accesarii link-urilor iOS 9.3 pe iPhone sau iPad

Va spuneam la amiaza ca in iOS 9.3 exista probleme cu accesarea link-urilor prin browserul Safari al sistemului de operare, compania Apple fiind constienta de existenta problemei, insa momentan nu pare chiar atat de dispusa sa isi dea silinta de a o rezolva.

Problema se manifesta atat in aplicatiile native cat si in unele aplicatii terte, insa aplicatiile Mail si Safari sunt cele in care exista cele mai mari probleme si in acest articol veti gasi cateva sfaturi care va ajuta sa aplicati o rezolvare temporara pentru ele, cel putin pana cand Apple va readuce lucrurile la normal.

Exista sanse foarte mari ca iOS 9.3.1 sa fie lansat in perioada imediat urmatoare pentru a rezolva aceasta problema care exista inca din perioada primelor versiuni beta ale iOS 9.3, insa desigur ca nimeni nu stie sigur ce va face Apple pentru a rezolva bugul sistemului sau de operare.

Intre timp, puteti readuce temporar lucrurile la normal folosind unul dintre cele trei trucuri de mai jos.

  1. Accesati Settings > Safari, Configurari > Safari.
  2. Dezactivati functia Sugestii Safari, Safari Suggestions.
  3. Daca lucrurile nu revin la normal, dezactivati functia Preincarcati primul rezultat, Preload top hit.
  4. Daca problema persista, accesati meniu Avansat, Advanced, si dezactivati Javascript.
  5. In final stergeti intregul istoric de navigare folosind optiunea Degajati istoricul si datele site-urilor, Clear History and Website Data.

Dupa urmarea unora dintre pasi, sau a tuturor, ar trebui sa puteti accesa orice fel de link-uri din aplicatii, iar daca nu folositi acele functii le puteti lasa dezactivate deoarece Safari va functiona mai rapid decat in mod normal.

Din pacate multe website-uri necesita Javascript pentru a functiona normal, asa ca dezactivarea acestui sistem ar putea genera probleme serioase pentru vizualizarea de continut pe internet.

5 COMENTARII

  1. La fel si la mine, merge doar cu bing. Pasii din articol nu au ajutat. Am instalat si chrome dar degeaba.
    Eu am iphone 6 cu ios 9.2 si tot am problema asta, desi nu am trecut la 9.3.