Apple descrie o metoda prin care poate face Smart Connector mult mai util

Compania Apple descrie intr-un nou brevet de inventie, publicat in cursul acestei zile, o metoda prin care va face Smart Connector mult mai util decat pana in prezent prin permiterea interconectarii mai multor dispozitive electronice la acelasi iDevice.

Apple a implementat Smart Connector pentru prima oara in iPad Pro 12.9 inch, el fiind oferit si in iPad Pro 9.7 inch incepand cu anul acesta, iar Apple vrea sa il dezvolte suplimentar pentru a le oferi posesorilor de iDevice-uri si mai multa functionalitate decat pana in prezent.

Conform celor de la Apple, ideea are la baza crearea unui Hub cu porturi pentru Smart Connector, multiple dispozitive putandu-se conecta prin ele la iDevice-ul principal, lucru care este imposibil de realizat in momentul de fata in configuratia actuala.

Toate conectoarele ar putea fi plasate unele peste celelalte folosind magneti si un sistem similar celui folosit pentru tehnologia Magsafe, Apple spunand ca aceasta tehnologie ar putea permite conectarea simultana de baterii, tastaturi sau alte dispozitive electronice la un singur iDevice printr-un Smart Connector.

Ideea celor de la Apple este foarte interesanta, insa avand in vedere ca in general Apple dezvolta foarte multe produse care nu ajung pe piata, asa ca ramane de vazut cand sau daca aceasta tehnologie va fi lansata.

A stackable connector interface with magnetic retention for electronic devices and accessories can allow power and data to be transferred between one or more stacked connectors. Each interconnected stackable connector may include one or more magnetic elements, which magnetic elements may have poles arranged to facilitate mating with other stackable connectors. The magnetic elements may also provide a magnetic retention force that holds mated connectors in contact with each other.

Apple Smart Connector brevet

Apple Smart Connector brevet 1

Apple Smart Connector brevet 2