Foxconn suspenda tranzactiile cu propriile actiuni inaintea anuntarii cumpararii Sharp

Foxconn a cerut suspendarea oricaror tranzactii care implica actiunile sale disponibile pentru vanzare sau cumparare pe bursele globale, taiwanezii pregatindu-se sa faca un anunt important in cursul zilei de maine.

Desi oficial nu se stie nimic, jurnalistii sunt de parere ca Foxconn va anunta maine planurile de achizitie ale companiei Sharp, iar avand in vedere problemele pe care le au japonezii, masura precauta luata de catre Foxconn este una perfect normala.

Se speculeaza ca Foxconn va oferi in final cu 2 miliarde de dolari mai putin decat suma initiala de 6.2 miliarde de dolari pentru a cumpara Sharp din cauza problemelor financiare si a datoriilor mari pe care le are compania, iar consiliile de administratie ale ambelor companii ar trebui sa aprobe maine planurile.

Daca planurile de achizitie vor fi aprobate, atunci Foxconn va detine unul dintre cei mai mari producatori de ecrane pentru dispozitive electronice, compania Sharp avand divizii care produc televizoare, electrocasnice si multe, multe altelele.

Achizitionand Sharp, Foxconn va avea o pozitie mult mai puternica in viitoarele negocieri pe care le va purta cu Apple pentru furnizarea de componente dedicate iDevice-urilor si pentru asamblarea lor, insa ramane de vazut ce se va anunta maine.

Japan’s Sharp Corp and Taiwan’s Foxconn are set to sign a merger deal this week after repeated delays, with the two sides set to agree on a smaller bailout than originally planned for the troubled Japanese electronics maker, two sources familiar with the talks said.