Apple dezvolta noi baterii pentru iPhone, iPad si Mac-uri

Compania Apple este constienta de faptul ca produsele sale nu ofera autonomia bateriei pe care si-o doresc utilizatorii, in special in cazul terminalelor iPhone, asa ca in momentul de fata incearca sa dezvolte noi tehnologii pentru stocarea energiei in baterii dedicate propriilor produse.

In ultimele luni compania Apple a publicat multiple oferte de angajare prin care anunta ca se afla in cautarea unor ingineri specializati pe dezvoltarea de baterii capabile sa inmagazineze mai multa energie decat bateriile actuale, dar sa se si incarce mai repede cat pana in prezent.

In dezvoltarea bateriilor de noua generatie, compania Apple pune accentul pe ceramica deoarece in testele facute pana acum pe diverse prototipuri s-a demonstrat ca acest material permite dezvoltarea de baterii mai sigure care se incarca si mai repede decat cele actuale.

Inginerii cautati de catre compania Apple trebuie sa fie capabili sa imbunatateasca electrolitii din baterii cu ajutorul unor noi tipuri de materiale, dar sa si poata imbuntati procesul de productie astfel incat el sa poata fi fabricat la scara industriala de partenerii Apple.

In this role, you will utilize your board design skills to design, develop and test battery monitoring units and Battery management units (BMU) for next generation consumer electronic products. Responsibilities include designing electronic circuits, selecting electronic parts and integrated circuits to meet the cost and performance targets. You will work with suppliers to develop custom parts where needed and design test methodologies to verify the battery-management unit design.

Avand in vedere numarul tot mai mare de accidente in care baterii explodeaza si distrug iPhone-uri sau ranesc utilizatori, este normal ca Apple sa doreasca sa sa dezvolte baterii mai sigure si cate pot sa stocheze mai multa energie in timp ce se incarca si mult mai repede.

Cat va dura pana cand Apple va lansa baterii proprii mult mai bune decat cele actuale ? Din pacate nimeni nu stie acest lucru, insa este bine de stiut ca Apple lucreaza la asa ceva.

 

3 COMENTARII