Cum iti poate afecta sanatatea caldura emanata de smartphone

 In timp ce vorbim la telefon, temperatura corpului in straturile superioare ale pielii noastre se poate mari cu maxim 0,5°C.

Cresterea aceasta a temperaturii are loc insa doar la convorbiri cu o durata foarte indelungata de timp, efectele fiind vizibile cel mai devreme dupa o jumatate de ora de convorbire neintrerupta. Cum ne poate afecta sanatatea aceasta crestere a temperaturii?

Efectele termice afecteaza de regula corpul uman, dar in acest caz, in mod serios abia dupa o incalzire locala constanta de 1°C. Exceptie face ochiul! De ce? Pentru ca ochiul este strabatut de o cantitate mai mica de sange si nu poate redirectiona foarte bine efectele negative ale expunerii la temperatura sau radiatii.

Puteti evita sau micsora efectele daca schimbati din cand in cand urechea in timpul convorbirilor mai lungi.

În urma unui studiu efectuat pe 5.000 de norvegieni şi 12.000 de suedezi, am constatat că un sfert dintre norvegieni simt căldură în spatele urechii când vorbesc la telefon. 20% din aceştia spun că suferă de dureri de cap din cauza mobilului. 47% din întregul eşantion investigat au prezentat simptome cum sunt oboseală, dificultăţi de concentrare, pierderi temporare de memorie şi senzaţii de căldură.

~ Maria Feychting, Institutul Karolinska din Stockholm

1 COMENTARIU

  1. Chiar nu va înțeleg. De unde si cine sunt acești mari cercetători? Noi am îmbătrânit degeaba? Ce sunt prostiile acestea? Chiar credeți toate comunicările acestea? Cui folosesc? Înainte de ’89, dădeam șpagă sa avem un telefon fix, acum ne este amenințată sănătatea ca avem aceasta libertate de comunicare… Ce se întâmpla, totuși?!