Cum a ratat General Electric sansa de a cumpara foarte ieftin compania Apple

General Electric este una dintre cele mai mari companii de pe planeta cu divizii care produc o gama extrem de variata de produsece sunt vandute in SUA si nu numai, iar in 1996 ea a avut ocazia de a achizitiona Apple la un pret infim fata de valoarea sa din prezent.

In 1996 compania Apple avea probleme financiare serioase, iar inainte ca Steve Jobs sa revina la conducerea companiei, CEO-ul Apple, Michael Spindler, facea eforturi sustinute pentru ca General Electric sa achizitioneze Apple pentru suma de doar 2 miliarde de dolari.

Desi CEO-ul Apple din acea perioada incerca sa-l convinga pe CEO-ul General Electric sa cumpere compania Apple la un pret derizoriu, acesta din urma nu s-a lansat convins si aceasta a fost una dintre cele mai proaste decizii de afaceri luate de catre el vreodata in cariera.

Daca acel CEO al General Electric ar fi decis sa achizitioneze Apple, atunci iPhone-ul probabil nu ar mai fi fost lansat vreodata, iar iPod Touch si iPad ar fi ramas doar prototipuri Apple care nu ar mai fi vazut raftul vreunui magazin vreodata.

“The stock price was $20, and [Spindler] was explaining he couldn’t get the company moving fast enough and the analysts were on his case,” Wright told The Post in an interview on Tuesday. “He was sweating like mad and everybody said, ‘We can’t manage technology like that.’ We had a chance to buy it for $2 billion.”

Refuzul celor de la General Electric de a cumpara Apple a dus in final la o achizitie a NeXT de catre cei de la Apple, Steve Jobs revenind la conducerea companiei si transformand-o in cea mai populara si profitabila companie de pe planeta.