Prima Pagina iPhone iPhone si trucul care poate elibera GB de spatiu ocupat inutil

iPhone si trucul care poate elibera GB de spatiu ocupat inutil

Daca aveti un iPhone cu doar 16 GB spatiu de stocare si ajungeti deseori in situatia de  ramane fara spatiu pentru a instala aplicatii noi sau a descarca orice fel de continut disponibil in magazinele companiei Apple, ei bine un nou truc v-ar putea permite sa eliberati cativa GB de spatiu la nevoie.

Foarte multi utilizatori din strainatate au confirmat faptul ca trucul functioneaza fara probleme, iar cei de la cNET sustin ca metoda este reala si cu ajutorul acestui truc putem elibera cativa GB de spatiu din terminalele noastre in doar cativa pasi foarte simpli.

Inainte de a va spune ce trebuie sa faceti trebuie sa recunosc faptul ca am incercat metoda si nu am reusit sa o reproduc, asa ca va trebui sa va decideti singuri daca ea merita incercat sau nu deoarece s-ar putea sa nu aveti vreun rezultat pozitiv dupa urmarea pasilor de mai jos.

 1. Deschideti aplicatia Settings, Configurari si mergeti in General > About, General > Informatii, iar acolo verificati spatiul Disponibil, Available, si tineti minte valoarea afisata.
 2. Acum trucul recomanda descarcarea unui film de dimensiune foarte mare prin iTunes Store, insa in Romania nu avem disponibile filme pentru descarcare. In aceasta sitautie puteti incerca sa deschideti aplicatia Podcasts si sa cautati un fisier care are o dimensiune mai mare decat spatiul vostru disponibil.
 3. Selectati acel fisier si descarcarea sa, apoi veti avea afisata o alerta care va spune ca el este mai mare decat spatiu liber disponibil pentru terminal.
 4. In acest mesaj de alerta alegeti optiunea de a merge in aplicatia Settings, Configurari, iar daca veti verifica acum spatiul disponibil, ar trebui sa observati ca exista o valoare mai mare decat cea anterioara.
 5. Repetarea acestei proceduri ar trebui sa elibereze pana la cativa GB de spatiu ocupati inutil in terminalele voastre.

Avand in vedere ca trucul functioneaza in strainatate doar cu aplicatia iTunes Store, exista posibilitatea ca utilizarea aplicatiei Podcasts sau App Store pentru a descarca fisiere de dimensiuni mari sa nu activeze bugul care curata cache-ul iOS-ului.

In aceasta situatie, puteti incerca trucul cu un Apple ID pentru SUA, dar unul care are atasat un card bancar sau are credit pentru a face achizitii.

 • Giusca Andrei

  Acest lucru elibereaza Mb care sunt ocupti de fisierele de la facebook instagram .. Etc , aceasi situatie merge si daca descarcam un joc, el automat incepe sa stearga toate datele care le-a downloadat si atunci se elibereaza

 • disqus_DPH51pchVl

  Sunt alte aplicatii care fac acelasi lucru, gen Battery Doctor

 • NicKel

  util, dar la 128gb chiar nu e nevoie 😛

 • vpop

  bun bankul de 1 aprilie

 • amfetamin

  Daca te uiți mai atent,articolul e scris in 31.03.2016,nu pe 1 Aprilie…

 • Lucian Palievici

  @vpop ai incercat si nu merge? La mine pe 2 iPhone 6 a mers … cauta si pe youtube, sunt filmulete care iti arata exact.

 • sawrl

  ios face chestia asta singur, cand ajunge sa se micsoreze spatiul liber incepe sa-si curete din cahce / temporare si altele… singur face treaba asta, asa e gandit. de altfel puteti incerca si daca faci un video… la un moment dat vei fi surprins ca poti filma mai mult decat te asteptai (asta daca faci un calcul estimativ in minute cu durata video-ului).