Prima Pagina Apple Angajatii Apple spera a afle vulnerabilitatea folosita de FBI pentru a debloca...

Angajatii Apple spera a afle vulnerabilitatea folosita de FBI pentru a debloca iPhone-uri

Saptamanile trecute FBI a admis ca poate debloca iPhone-urile celor de la  Apple cu ajutorul unei companii numite Cellebrite, insa pana acum nu s-a aflat ce vulnerabiltiate foloseste agentia guvernamentala pentru a obtine acces la datele utilizatorilor de iDevice-uri.

Apple a afirmat acum cateva saptamani ca va dori sa afle vulnerabilitatea folosita de catre FBI in cazul in care una va fi gasita, iar acum inginerii celor din Cupertino raman dornici sa descopere metoda prin care iDevice-urile pot fi exploatate pentru preluarea datelor.

Cei de la FBI au afirmat ca nu intentioneaza sa divulge metoda folosita pentru a debloca iPhone-uri, insa angajatii Apple sustin ca nu va putea fi tinuta ascunsa pentru mult timp si ca intr-un final va deveni publica, iar asa vulnerabilitatea existenta in iOS va putea fi inchisa de ei.

In momentul in care Apple va bloca respectiva sau respectivele vulnerabilitati, batalia dintre ea si FBI va reincepe deoarece agentia guvernamentala va dori sa aiba tot timpul acces la datele din iDevice-uri, ideal fara ca Apple sa aiba vreo implicare in furnizarea lor.

The FBI’s method for breaking into a locked iPhone 5c is unlikely to stay secret for long, according to senior Apple Inc engineers and outside experts.¬†Once it is exposed, Apple should be able to plug the encryption hole, comforting iPhone users worried that losing physical possession of their devices will leave them vulnerable to hackers.

Intre timp, va fi interesant de vazut cat va putea tine FBI secreta aceasta vulnerabilitate si cat se va mai lauda cu a sa capacitate de a accesa date din iDevice-uri, agentia anuntand pana acum ca va ajuta autoritatile americane din diverse state sa obtina acces la informatii din produse Apple.

 • RaduD

  A devenit si chestiunea asta un fel de “Tanar si nelinistit”…!

 • George 89

  Asta este tot? vor sa afle vulnerabilitatea folosita de FBI , pai e simplu ca buna ziua … e pam , pam ,pam , pam , lagul de la apel , pana si un copil stie
  E ceva de genul :
  -FBI: “Bai trebuie sa intram in ios sa vedem fisierele teroristilor”
  -IOS:” Sa o credeti voi prostilor ca nu cedez asa usor , daca voi credeti ca va las sa intrati in iphone mai bine va duceti la culeg mere”
  -FBI: “Si acum ce facem ca ios e incapatinat ?”
  -IOS:” Pace fraierilor”
  -FBI:” Lasa ca cedeaza le cumva ”
  Intre timp suna telefonul
  -IOS:” Iar suna astia de ma dispera, nu poate sa stea un sistem de operare linistit ca suna astia , ia ca ii las sa astepte ca nu moare nimeni”
  -FBI:”Acum avem ocazia sa intram , haideti baieti bagati brute force ul in aplicare pana sta ios in asteptare”
  -IOS:”Bai ce pana mea au intrat astia , ce naiba fac acum , sper ca inginerii Apple sa nu afle ca nu mai suport sa mai bage surubelnita in mine ….ia sa se mai duca sa astia la plimbare ca nu sunt in stare sa ma protejeze cum trebuie , ca Cook sta si mananca mere”