Angajatii Apple spera a afle vulnerabilitatea folosita de FBI pentru a debloca iPhone-uri

Saptamanile trecute FBI a admis ca poate debloca iPhone-urile celor de la  Apple cu ajutorul unei companii numite Cellebrite, insa pana acum nu s-a aflat ce vulnerabiltiate foloseste agentia guvernamentala pentru a obtine acces la datele utilizatorilor de iDevice-uri.

Apple a afirmat acum cateva saptamani ca va dori sa afle vulnerabilitatea folosita de catre FBI in cazul in care una va fi gasita, iar acum inginerii celor din Cupertino raman dornici sa descopere metoda prin care iDevice-urile pot fi exploatate pentru preluarea datelor.

Cei de la FBI au afirmat ca nu intentioneaza sa divulge metoda folosita pentru a debloca iPhone-uri, insa angajatii Apple sustin ca nu va putea fi tinuta ascunsa pentru mult timp si ca intr-un final va deveni publica, iar asa vulnerabilitatea existenta in iOS va putea fi inchisa de ei.

In momentul in care Apple va bloca respectiva sau respectivele vulnerabilitati, batalia dintre ea si FBI va reincepe deoarece agentia guvernamentala va dori sa aiba tot timpul acces la datele din iDevice-uri, ideal fara ca Apple sa aiba vreo implicare in furnizarea lor.

The FBI’s method for breaking into a locked iPhone 5c is unlikely to stay secret for long, according to senior Apple Inc engineers and outside experts. Once it is exposed, Apple should be able to plug the encryption hole, comforting iPhone users worried that losing physical possession of their devices will leave them vulnerable to hackers.

Intre timp, va fi interesant de vazut cat va putea tine FBI secreta aceasta vulnerabilitate si cat se va mai lauda cu a sa capacitate de a accesa date din iDevice-uri, agentia anuntand pana acum ca va ajuta autoritatile americane din diverse state sa obtina acces la informatii din produse Apple.