Samsung incearca sa impiedice intrarea Apple pe o piata importanta

Compania Apple incearca de mai bine de un an de zile sa cucereasca piata din India, insa a avut foarte mari probleme din cauza legislatiei locale care favorizeaza productia interna in fata celei externe, deschiderea primelor buticuri in tara dovedindu-se a fi foarte dificila.

Desi vanzarile Apple in India cresc de la un trimestru fiscal la altul, compania americana doreste sa vanda si smartphone-uri reconditionate acolo, insa Samsung si alti retaileri locali nu sunt chiar atat de entuziasmati de aceasta idee si opun opozitie.

Samsung si alte companii care vand smartphone-uri in India incearca sa convinga guvernul local de faptul ca a-i permite companiei Apple sa vanda iPhone-uri reconditionate este o mare greseala si ca a sa cerere de a face acest lucru ar trebui respinsa.

Legislatia din India interzice vanzarea de smartphone-uri reconditionate fabricate in fata tarii, un proiect numit Make in India favorizand productia locala, iar competitorii Apple sustin ca programul ar fi distrus daca Apple ar putea vinde iPhone-uri reconditionate pe plan local.

Apple’s application has gone to so-called inter-ministerial discussion, said Asha Nangia, a director in the Department of Electronics & Information Technology. That adds a layer of bureaucracy to a process that’s far from certain. The government could go either way, though it’s encountering far greater local opposition than the first time around.

Apple a incercat anul trecut, fara succes, sa obtina o premisiune de a vinde iPhone-uri reconditionate, iar acum cererea sa va fi discutata de catre ministrii indieni, insa e greu de spus daca ea va fi acceptata sau nu avand in vedere legile din India.

Daca aceasta cerere va fi acceptata, atunci Apple va avea posibilitatea de a castiga sume serioase de bani prin vanzarea de iPhone-uri la preturi foarte mici, insa ramane de vazut ce se va intampla in final.