Force Touch urmeaza sa ajunga intr-un nou produs Apple

4

Force Touch este sistemul implementat de catre compania Aplpe initial in Apple Watch si mai apoi in iPhone 6S, el stand la baza sistemului 3D Touch din smartphone-ul lansat toamna trecuta, iar conform unui nou brevet de inventie, un viitor produs Apple il va avea incorporat.

Vorbim despre o viitoare versiune a Magic Mouse, perifericul vandut de catre compania Apple pentru utilizatorii de Mac-uri, brevetul descriind modalitatile prin care tehnologia ar putea fi implementata in acest produs pentru a oferi functii noi.

Apple are deja un Mac cu trackpad care are Force Touch implementat si utilizatorii simt feedback cand apasa pe trackpad pentru a actiona diverse functii ale sistemului de operare, asa ca utilizarea Force Touch in Magic Mouse nu este chiar atat de greu de realizat.

In descrierea de mai jos puteti vedea cum a gandit compania Apple implementarea acestei tehnologii si cum vrea ea sa masoare presiunea aplicata de catre utilizator pe un senzor care sa determine tipul de actiune dorita si sa ofere eventual feedback tactil.

A force sensing input device (such as a force sensing mouse) includes at least one force sensor and at least one top portion movably connected to at least one bottom portion. When a force is applied to the top portion, the top portion exerts pressure on the force sensor. The force sensor obtains force data based upon the pressure. The amount of force applied to the top portion, within a range of force amounts, is determined from at least the force data. In this way, a broader range of inputs may be receivable from the force sensing input device as compared to input devices that merely detect whether or not a button or similar element has been pushed.

Exact precum in cazurile anterioare cand am vorbit despre brevete de inventie, va spun si acum ca implementarea nu este sigura si depinde de foarte multe variabile, asa ca ramane de vazut ce va face Apple in final.

Magic Mouse Force Touch